Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că a avut o discuţie informală, în Guvern şi a primit o promisiune ca deschiderea instituţiilor de spectacole să se întâmple mai devreme decât atingerea pragului de 3 la mie 7de infectări, ci la 5 sau 7 la mie. Ministrul a mai arătat că speră ca sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie să ne găsească fără restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am o promisiune, am discutat-o informal în şedinţa de Guverm, ca atunci când va coborî panta infectărilor, să putem să ne gândim, nu la 3 la mie, ci la 5 sau sau 7 la mie, astfel încât deschiderea instituţiillor de spectacole să se întâmple mai rapid, să nu aşteptăm 3 la mie”, a spus ministrul Culturii, arătând că ”oamenii vor să meargă la spectacole, fiind o dorinţă pe care o vede în toate discuţiile pe care le are”. El a precizat că speră ca în continuarea acestui şomaj asigurat de Guvern, schema de ajutor guvernamentală să reuşească să compenseze din pierderile industriei de spectacole, astfel încât ”sfârşitul lunii martie, începutul lui aprilie să ne găsească fără restricţii”. Lucian Romaşcanu a arătat că, la această chestiune pe care a ridicat-o în discuţia cu colegii, ”s-au raliat şi premierul, şi Raef Arafat, iar ministrul Sănătăţii nu era prezent, însă era o doamnă secretar de stat”, promisiunea fiind că se va veni cu o propunere. Despre cum va arăta această vară din perspectiva concertelor, ministrul Culturii a arătat că nu ar putea să facă promisiuni în numele virusului. ”Se pare că şi această viguroasă răspândire a Omicron să însemne dispariţia pandemiei, această imunizare în masă ar trebui să ne ducă spre o ridicare a restrictiilor. Lumea simte că nu se mai poate merge înainte, e o necesitate, prezentă din punct de vedere economic, şi nu numai”, a mai explicat Romaşcanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.