Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, afirmă că ”mare trebuie să mai fie panica în rândul liberalilor, dacă au ajuns să calce în picioare unele dintre instituţiile fundamentale ale statului român”, referindu-se la solicitarea PNL de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Social-democratul consideră că ”îngerii dreptăţii dau atacul la toate instituţiile care îşi exercită prerogativele pe care le au”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mare trebuie să mai fie panica în rândul liberalilor, înnegurată trebuie să le fie perspectiva electorală, dacă au ajuns să calce în picioare unele dintre instituţiile fundamentale ale statului român: CCR, Avocatul Poporului, ICCJ. Ultima găselniţă este legarea demersului Avocatului Poporului de PSD. Pentru corecta informare a publicului, şi ICCJ a contestat la CCR impozitarea pensiilor speciale. Şi această înaltă instanţă a fost atacată nejustificat de PNL”, a transmis, luni, Lucian Romaşcanu.

Acesta susţine că ”îngerii dreptăţii dau atacul la toate instituţiile care îşi exercită prerogativele pe care le au, doar pentru că PNL crede că este o pâine politică de mâncat”.

”Măi, domnule Orban, măi puţin stimaţi liberali, îl veţi ataca şi pe preşedintele Iohannis pentru contestarea, doar în ultimile zile, la CCR, a următoarelor legi: legea privind celebrarea Trianonului sau legea privind construirea Spitalului Militar Constanţa? Aşteptăm cu interes. Sau vă veţi solicita singuri plecarea de la guvernare pentru că aţi contestat la CCR legea privind sprijinul acordat fermierilor? Urât mod de a face politică aţi ales”, a mai transmis Romaşcanu.

Acesta susţine că PNL a atacat ”tot ce se putea ataca ca instituţii ale statului, mai puţin DNA-ul”.

”Emoţii?", şi-a încheiat Romaşcanu mesajul.

PNL a depus luni, la conducerile celor două Camere ale Parlamentului, solicitarea de sesizare pentru convocarea Comisiilor juridice în vederea revocării lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, considerând că aceasta, prin acţiunile sale, şi-a depăşit competenţele legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.