Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu a declarat, marţi, despre candidatul la Primăria Capitalei, că joi sau vineri crede că se va lua o decizie în coaliţie pentru că timpul deja joacă în defavoarea lor. El a arătat că faptul că din sondajele pe care le-au făcut, un candidat PSD sau un candidat PNL nu reuşeşte să mobilizeze bazinele electorale ale celorlalte partide sau al celuilalt partid îi face să se uite serios spre varianta candidaturilor din fiecare partid în parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Romaşcanu a fost întrebat la Parlament când va exista o decizie finală privind scabilirea candidaţilor la locale.

”Sper să se întâmple săptămâna acesta, pentru că timpul deja joacă în defavoarea noastră. Am văzut ieri sondajele produse de casele de sondare ale celor două partide, iar lucrurile citite acolo şi în special faptul că un candidat PSD sau un candidat PNL nu reuşeşte să mobilizeze bazinele electorale ale celorlalte partide sau al celuilalt partid ne face să ne uităm serios spre varianta candidaturilor din fiecare partid în parte”, a afirmat Romaşcanu.

Senatorul PSD a precizat că analizele vor continua, pentru că sunt foarte multe cifre şi trebuie să vină şi rezultatele sondajelor pe sectoare. ”Joi, vineri cred că suntem în măsură să luăm decizia", a spus Romaşcanu. Despre varianta unui candidat comun, Lucian Romaşcanu a afirmat că ”nu a picat în totalitate”.

”Anul ăsta este unul cu totul special. Din câte îmi aduc aminte, nu am avut un peisaj politic atât de dinamic şi care să poată fi atât de înşelător în analize şi atunci trebuie să fim extrem de atenţi când luăm o decizie, pentru că până la urmă scopul acestei alianţe este să propună fie independent fiecare partid, fie împreună, un candidat care să ajungă primarul Capitalei", a arătat reprezentantul PSD.

El a mai spus că "în mod normal", candidatul PSD ar fi Gabriela Firea, ”Nouă ne trebuie un candidat şi poate fi Gabriela Firea, dar nouă ne trebuie un candidat care din toate măsurile să fie în măsură să câştige Primăria Capitalei în acest peisaj electoral. Doamna Firea a fost un primar foarte bun, a avut foarte multe succese din care trăieşte şi acum domnul Nicuşor Dan, dar de aici şi până la nominalizare este un pic de muncă pe cifrele respective”, a mai declarat Lucian Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că au întârziat un pic cu desemnarea candidatului la primăria Capitalei datorită construcţiei acestei alianţe. ”Cu tot respectul pentru omul Nicuşor Dan, ca primar este un eşec, nu a făcut mai nimic, a blocat Capitala, nu văd de ce lumea ar continua să meargă cu dumnealui, dar în sondaje are nişte cifre rezonabile”, a mai spus el.

Despre candidatura lui Cristian Popescu Piedone, Lucian Romaşcanu a afirmat că până în acest moment nu s-a discutat despre un asemenea sprijin pentru primarul Sectorului 5. ”Dumnealui vine cu o notorietate destul de mare, mai ales din postura de primar al Sectorului 4 şi 5. Eu cred că cifrele pe care dumnealui le are acum în sondaje sunt şi datorate sau cauzate de lipsa unui candidat din partea alianţei PSD-PNL”, a explicat Romaşcanu, adăugând că după ce se va veni cu un candidat, cifrele se vor ajusta. ”Eu nu cred că domnul Piedone poate câştiga Capitala, asta este părarea mea”, a arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.