Ministrul de Interne, Lucian Bode, condamnă invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă şi a reiterat sprijinul pe care România îl va acorda cetăţenilor şi autorităţilor din această ţară. ”Reiterez angajamentul României de a sprijini cetăţenii Ucrainei, inclusiv prin preluarea şi gestionarea posibilelor fluxuri de refugiaţi”, a transmis Bode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn cu fermitate invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă. Este, în mod cert, un act de agresiune care încalcă principiile dreptului internaţional şi care încearcă să redefinească relaţiile dintre state în actuala arhitectură de securitate. Ca membru al Guvernului României, ca ministru al Afacerilor Interne, ca român îmi exprim solidaritatea cu autorităţile şi poporul ucrainean şi susţin dreptul acestui stat la suveranitate, integritate şi libertate”, a scris, joi, pe Facebook, Lucian Bode.  

Acesta a reiterat angajamentul României de a acorda sprijin eventualilor refugiaţi.  

”În aceste momente tragice, reiterez angajamentul României de a sprijini cetăţenii Ucrainei, inclusiv prin preluarea şi gestionarea posibilelor fluxuri de refugiaţi dinspre această ţară. Înţelegem, cu atât mai mult în astfel de momente de cumpănă, importanţa apartenenţei României la NATO, calitate care presupune garanţii de securitate pentru români”, a mai transmis Bode.  

Acesta a vorbit şi despre apartenenţa României la NATO.  

”În acelaşi timp, suntem conştienţi de responsabilităţile pe care le presupun angajamentele noastre ca furnizor de securitate în această zonă a Europei, implicit din poziţia geostrategică a României. Înţelegem, astfel, să fim solidari, hotărâţi în respectarea principiilor care au stat la baza apartenenţei noastre la NATO: pace, libertate, democraţie şi, bineînţeles, securitatea frontierelor”, a mai transmis Bode.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.