Ministrul de Interne, Lucian Bode a avut, miercuri, o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European, el arătând că răspunsul naţional la această criză demonstrează, încă o dată, că reacţia României a fost pe măsura caracterului excepţional al situaţiei la frontieră şi că România este pe deplin pregătită să adere la Schengen. Ministrul mai arată că membrii Comisiei LIBE i-au transmis toată aprecierea pentru eforturile derulate la nivel naţional şi i-au asigurat de sprijinul Parlamentului European în gestionarea acestei situaţii fără precedent legată de criza umanitară şi de securitate din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dialogul şi cooperarea cu instituţiile europene sunt o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne. În contextul vizitei pe care o desfăşoară în România şi Polonia, am avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European”, scrie Lucian Bode în postare. 
 
Ministrul de Interne afirmă că discuţiile au vizat în principal modalităţile de gestionare la nivel naţional a efectelor generate de agresiunea militară a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.
 
”Este nevoie, poate mai mult ca oricând, de unitate şi coordonare la nivel european şi mă bucur să văd interesul pe care Parlamentul European îl acordă acestei situaţii deosebite”, a afirmat Bode. 
 
Ministrul de Interne precizează că întrevederea avută a fost o foarte bună oportunitate pentru a le prezenta membrilor Parlamentului European acţiunile derulate de autorităţilor române din perspectivă umanitară şi securitară.
 
”Totodată, pentru partenerii noştri, dialogul avut a fost esenţial pentru a înţelege cu exactitate amploarea extraordinară a răspunsului oferit de România la criza umanitară şi de securitate din Ucraina. Sunt bucuros că membrii Comisiei LIBE ne-au transmis toată aprecierea pentru eforturile derulate la nivel naţional şi ne-au asigurat de sprijinul Parlamentului European în gestionarea acestei situaţii fără precedent”, spune ministrul. 
 
 
În privinţa solidarităţii cu Republica Moldova, ministrul Bode arată că a subliniat în cadrul discuţiilor că subiectul este de interes deosebit pentru noi şi că ne coordonăm îndeaproape cu autorităţile de la Chişinău pentru gestionarea fluxului de cetăţeni ucraineni.
 
”Nu în ultimul rând, am abordat cu membrii Parlamentului European subiectul aderării României la spaţiul Schengen, cărora le-am transmis mulţumiri pentru sprijinul constant oferit pentru realizarea acestui obiectiv. Răspunsul naţional la această criză demonstrează, încă o dată, că reacţia României a fost pe măsura caracterului excepţional al situaţiei la frontieră şi că România este pe deplin pregătită să adere la Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.