Ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a primit, joi, pe omologul său din Macedonia de Nord, cu care a discutat despre combaterea migraţiei ilegale pe ruta Balcanilor de Vest, combaterea ameninţărilor hibride şi a criminalităţii transfrontaliere, cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi gestionarea situaţiei generate de războiul din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit astăzi vizita omologului meu din Macedonia de Nord, Oliver Spasovski, prilej cu care am intensificat dialogul bilateral la nivel tehnic şi politic în vederea coordonării acţiunilor noastre în domeniul afacerilor interne” a transmis, oi, ministrul Lucian Bode.  

Potrivit acestuia, pe agenda întrevederii s-au regăsit subiecte referitoare la combaterea migraţiei ilegale pe ruta Balcanilor de Vest, combaterea ameninţărilor hibride şi a criminalităţii transfrontaliere, cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi gestionarea eficientă a consecinţelor agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei.  

”Cu acest prilej, am reiterat sprijinul ferm şi constant al României pentru parcursul european al Macedoniei de Nord, având în vedere că aderarea acestui stat la UE va aduce beneficii de securitate şi economice pentru întreaga regiune”, a mai transmis ministrul.  

Acesta anunţă că a fost semnat un acord interguvernamental care va contribui la extinderea activităţilor comune în domeniul controlului intern şi combaterii corupţiei, respectiv un Memorandum de Înţelegere în domeniul formării profesionale care va permite transferul de expertiză către partenerii de la Skopje. 

”Sunt bucuros că astfel putem sprijini Macedonia de Nord pentru a face progrese în ceea ce priveşte aderarea la UE şi alinierea la standardele europene”, a mai transmis Bode.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.