Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a transmis, luni, pe Facebook, după ce a fost rechemat de preşedinte din postul de ambasador în Franţa, că ”o etapă se apropie de sfârşit, o alta se pregăteşte să înceapă. Şi va fi tot pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”A fost o mare onoare să reprezint România în Franţa timp de peste şase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relaţia atât de specială dintre Bucureşti şi Paris să fie şi mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie şi mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localităţi – nu există un singur sector în care relaţiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franţa, «românii au memoria inimii», după cum spunea Titulescu”, arată Luca Nioculescu în mesaj.
 
Ambasadorul mai arată că a fost, de asemenea, un privilegiu să reprezinte România în Principatul Monaco şi Principatul Andorra.
 
”Dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea şansă sa promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relaţia tot mai puternică cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei”, mai precizează diplomatul.
 
”Voi spune puţin despre aceşti şase ani acum, chiar dacă ar fi foarte multe de spus, atât de bogaţi au fost. Cred că, dintre toate experienţele de aici, cel mai mult m-au marcat întâlnirile cu oamenii. Au fost sute de întâlniri memorabile cu francezi şi români, oameni datorită cărora conexiunile dintre ţările noastre sunt aparte. Le mulţumesc pentru că au împărtăşit cu mine trăirile şi experienţele lor şi că am putut lucra împreună. Le mulţumesc românilor din Franţa, de la care am avut atât de învăţat. Dar lista celor cărora ar trebui să le mulţumesc e foarte-foarte lungă. Aşa că mă voi opri doar la mulţumirile pentru extraordinarii colegi de la Ambasadă, fără de care nu am fi realizat ce am realizat în aceşti ani”, afirmă Luca Niculescu. 
 
El arată în final: ”O etapă se apropie de sfârşit, o alta se pregăteşte să înceapă. Şi va fi tot pentru România”.
 

Luca Niculescu a fost rechemat din postul de ambasador al României la Paris, decretul în acest sens fiind semnat de către preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.