Coordonatorul regional PLUS pe regiunea nord-est, Liviu Iolu, a recunoscut că există un blocaj la Iaşi în discuţiile dintre USR şi PLUS pentru desemnarea candidatului la Primăria Iaşi, precizând că situaţia va fi discutată în Birourile Naţionale Reunite ale celor două partide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La dezbaterea programată, duminică, la Iaşi între candidaţii PLUS şi USR la primărie, respectiv Liviu Iolu şi Cosette Chichirău, a venit doar reprezentantul PLUS, după ce Cosette Chichirău a anunţat cu o zi în urmă că anulează întrunirea, întrucât doreşte să iniţieze o discuţie mai largă la Iaşi pentru constituirea unei alianţe la nivel local.

Liviu Iolu a declarat că pentru PLUS este neprotocolar ceea ce s-a întâmplat, motivând că dezbaterea a fost decisă de comun acord cu Cosette Chichirău.

“Ăsta era scopul, să ne prezentăm programul, atât eu, cât şi candidatul USR, ca apoi să alegem cea mai bună echipă pentru Iaşi.

Nu am discutat direct cu doamna Cosette Chichirău, am fost doar anunţat că ea a amânat dezbaterea. Pentru noi este neprotocolar cel puţin, pentru că am decis împreună că facem această dezatere şi trebuia s-o ţinem împreună. Nu cunosc motivele“, a declarat Liviu Iolu, candidatul PLUS la Primăria Iaşi.

Iolu a recunoscut că s-a ajuns într-un blocaj între USR şi PLUS pentru stabilirea candidatului comun la primăria Iaşi, precizând că stuaţia va fi tranşată la Bucureşti, în forurile reunite ale celor două partide.

“Candidatul alianţei USR-PLUS la Iaşi se desemnează potrivit protocolului. Trebuia să avem discuţii. Vom anunţa conducerea reunită a alianţei că există un blocaj la Iaşi, probabil va urma o mediere din partea birourilor politice naţionale reunite. Birourile reunite se întâlnesc mâine (luni – n.r.)“, a declarat Liviu Iolu.
La întâlnirea desfăşurată la un hotel din Iaşi au participat aproximativ o sută de persoane, inclusiv membri ai USR Iaşi, printre care şi senatorul Dan Lungu.

“Am venit aici ca şi coleg de alianţă, dar şi ca ieşean curios să văd un proiect pentru primărie. Din ce am văzut în presă, colega mea din USR Cosette Chichirău a declinat invitaţia la întâlnirea de astăzi (duminică – n.r.), propunând o întâlnire mai largă şi cu alte partide de dreapta. Sunt absolut necesare ambele, însă întâi e nevoie ca în alianţă să stabilim care este candidatul comun, apoi acest candidat poate convoca o întâlnire pe partea dreaptă“, a declarat senatorul USR, Dan Lungu.

Întrebat dacă există probleme de comunicare în cadrul USR Iaşi, senatorul Dan Lungu a răspuns: “Asta se întâmplă peste tot, eu nu fac parte din Biroul Judeţean“.

USR Iaşi a anunţat sâmbătă că amână dezbaterea programată duminică între Cosette Chichirău (USR) şi Liviu Iolu (PLUS) pentru stabilirea candidatului alianţei USR-PLUS la primărie, în timp ce PLUS a precizat că întrunirea se ţine, chiar şi în absenţa candidatului USR.

Filiala ieşeană a USR Iaşi a motivat că după anunţul PNL cu posibila venire în partid a lui Mihai Chirica este necesară o “dezbatere mai largă“ pe zona dreptei pentru stabilirea unui candidat comun.

“Amânăm evenimentul de duminică pentru a organiza o dezbatere mai largă, incluzând mai mulţi actori politici ieşeni. În contextul ultimelor evenimente de pe scena politică a Iaşului, dorim să avem o dezbatere mai extinsă a dreptei, prin care să punem pe masă proiectele noastre, să decidem împreună şi cu ajutorul cetăţenilor ce este mai bine pentru ieşeni“, precizează USR Iaşi, într-un anunţ postat pe Facebook.

Surse din cadrul Alianţei USR-PLUS au declarat pentru News.ro că în cursul zilei de vineri a existat o primă negociere între şefii celor două organizaţii, pentru a decide candidaţii USR-PLUS la Primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean, dar că întrunirea a durat doar câteva minute. Aceleaşi surse au precizat că liderul USR Iaşi Cosette Chichirău ar fi părăsit sala în care se desfăşurau discuţiile, după ce PLUS a anunţat că Liviu Iolu nu renunţă la candidatura la primărie.

Propunerea PLUS a fost ca USR să aibă candidat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, iar Cosette Chichirău să deschidă lista alianţei la alegerile parlamentare, fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.