Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, că nu se pune problema majorităţii parlamentare pentru instalarea noului guvern, în condiţiile în care social-democraţii au avut o majoritate calificată pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În condiţiile în care în acestă încleştare, cu toată presiunea din ultimele zile, noi am reuşit să avem o majoritate calificată pentru a trece moţiunea de cenzură, nu se pune problema majorităţii instalării noului guvern. În 2012, noi am dat jos guvernul Ungureanu cu trei voturi peste limita cerută, azi avem mult mai multe voturi. Nu se pune problema majorităţii pentru instalarea noului guvern şi susţinerea lui”, a arătat Liviu Dragnea, întrebat dacă PSD-ALDE mai deţin majoritatea în Parlamament.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”, astfel că guvernul Grindeanu a fost demis. Pentru ca moţiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.