Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, în cadrul evenimentului „Dialogul partidelor politice China – Ţările Europei centrale şi de est”, care are loc la Palatul Parlamentului, că Europa şi China trebuie să urce împreună „muntele”, pentru a cunoaşte beneficiile dezvoltării economice, în condiţiile în care China este o putere economică mondială, de care trebuie să se ţină seama în mod serios.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un vechi proverb chinez spune că cine nu urcă pe munte, nu cunoaşte înălţimea cerului. În opinia mea, consider că Europa şi China trebuie să urce împreună muntele, pentru a cunoaşte beneficiile dezvoltării economice, care să aducă prosperitate pentru fiecare dintre ţările noastre. În mod cert, China este o putere economică mondială, de care trebuie să se ţină seama în mod serios şi care trebuie respectată”, a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că „dezvoltarea Chinei a influenţat semnificativ dinamica economică mondială din ultimele două decenii”.

„Aşadar, China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa centrală şi de est reprezintă poarta cooperării economice şi comerciale dintre cele două continente, cu cei doi piloni importanţi ai săi: China pe de-o parte şi Uniunea Europeană de cealaltă parte”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

În încheiere, Liviu Dragnea a afirmat că „România este în mod direct interesată de a atrage investiţii chineze”.

„Pentru a deveni parte a coridorului de transport intermodal care va lega Europa şi China prin valorificarea Portului Constanţa, drept centru logistic şi de transport la Marea Neagră, dar şi a fluviului Dunărea, prin dezvoltarea transportului fluvial-regional”, a conchis liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.