Preşedintele PSD Liviu Dragnea crede că, dacă preşedintele Klaus Iohannis s-a supărat pe ambasadorul României în SUA, George Maior, îl va rechema în ţară, dar dacă s-a hotărât să-l susţină în continuare, atunci îl va păstra în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea a declarat duminică, la Antena 3, că George Maior nu a lucrat în SUA ca ambasador al României, ci ca instrument pentru el şi pentru  Klaus Iohannis.

“Dacă Iohannis s-a hotărât să se supere pe Maior, înseamnă că-l va rechema, va semna. Dacă s-a hotărât să-l ţină în braţe în continuare, îl va păstra acolo. George Maior, în primul rând, nu trebuia numit ambasador în SUA, George Maior nu a lucrat acolo ca un ambasador al ţării, ci ca un instrument pentru el şi pentru Iohannis din când în când”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu ştie ce va face şeful statului în această situaţie, dar că nu mai are aşteptări de la Klaus Iohannis.

“Nu ştiu ce va face Iohannis. Iohannis ştia şi când l-a trimis pe George Maior de această speţă (n.r. protocolul din SRI şi ANI), nu a aflat acum, hai să fim serioşi, preşedintele României are toate informaţiile şi cu toate astea l-a trimis. Depinde, habar n-am ce va face Iohannis, nu mă preocupă foarte mult, oricum nu am aşteptări de la el”, a mai declarat Dragnea.

MAE a trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador în SUA.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a spus că membrii Comisiei de politică externă a Senatului au cerut MAE o analiză a activităţii ambasadorului George Maior.

"În urma acestei solicitări am făcut analiza şi am trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la Washington şi de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relaţiilor cu SUA, aşa cum rezultă din raportul privind folosirea SRI de către domnul Maior în scopuri personale", a declarat Meleşcanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va lua o decizie privind rechemarea lui ambasadorului George Maior de la Washington, după summitul UE de la Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.