Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, că votul final din plenul reunit al Parlamentului pe bugetul pe 2017 va fi dat „cu toată celeritatea” peste două săptămâni, în cazul în care Guvernul va adopta marţea viitoare acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat când o să avem bugetul pe 2017 adoptat în Parlament, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus: „Ziua de adoptare dacă astăzi îndeplineam procedurile era vinerea următorea. Amânându-se pe marţi, deci practic marţea următoarea, a doua marţi de azi ar trebui să fie vot final cu toată celeritatea de care suntem în stare”.

De asemenea, întrebat dacă o să se lucreze şi în weekend pentru adoptarea bugetului, liderul PSD a răspuns afirmativ.

„Lucrăm în fiecare zi, se lucrează în fiecare zi. Dacă marţi reuşim să primim de la Guvern proiectul de buget, marţi după-amiază, seara, avem Birou Permanent Reunit. Din momentul ăla începe să curgă termenul pentru amendamente de două zile, sigur că sâmbătă şi duminică se va lucra la buget”, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că a discutat în cursul după-amiezii cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu avizarea de către CSAT a proiectului de buget pe anul 2017, însă adoptarea bugetului de către Guvern se va putea face doar marţi. Grindeanu a spus că şi-ar fi dorit ca bugetul să aibă un parcurs similar celui de anul trecut când avizul CSAT a fost dat la o zi după ce Executivul a adoptat proiectul de buget şi l-a trimis la Parlament.

”Noi am terminat proiectul de buget, avem tot ce înseamnă avize. Mai este nevoie de un aviz, cel al CSAT. Am avut o discuţie astăzi, mai pe după-amiază, cu domnul preşedinte Iohannis. Am sperat la un parcurs cum a fost cel de anul trecut când pe 9 decembrie (2015 - n. red.) proiectul bugetului a fost adoptat şi trimis la Guvern, iar pe 10 decembrie a fost dat avizul CSAT”, a anunţat Sorin Grindeanu.

El a arătat că acest lucru nu mai este posibil astfel că bugetul de stat va fi adoptat de către Executiv marţi, într-o şedinţă ce va fi convocat imediat după încheierea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va începe marţi, de la 12.30. ”Am informat conducerile Camerelor Parlamentului că, imediat după şedinţa CSAT, vom avea şedinţa de Guvern pentru aprobarea bugetului”, a precizat primul-ministru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.