Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în timpul unei vizite în judeţul Olt, întrebat de jurnalişti dacă s-au luat măsuri speciale după atacurile cibernetice la nivel mondial, că nu se impune un astfel de demers şi că nu se teme de un eventual atac cibernetic asupra computerelor din sediul formaţiunii politice. Liderul social-democraţilor susţine că “baza de date a plecat demult”, nefiind necesară o măsură suplimentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu, nu prea au ce să fure pentru că la noi, de-a lungul anilor, s-au dat de bună voie. Atâtea surse au fost în partidul ăsta încât nu a fost nevoie de un atac”, a declarat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a mai precizat că în partid “nu prea mai sunt” persoane care să reprezinte sursă de informaţii pentru exterior, subliniind că activităţile derulate de formaţiunea politică sunt cunoscute şi de alte persoane.

“Ce să ia de la noi? Ce facem noi şi nu ştiu ei? Ştiu tot ce facem. Baza de date a plecat demult, de acum doi ani de zile. De două ori a fost dată baza de date. Ce credeţi, că dacă cineva poate vrea baza de date, îi suceşte minţile la vreun pesedist? Să fie sănătoşi! Nu au ce să ia de la noi. Dar instituţiile statului sunt importante”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat din cadrul aceluiaşi minister, Daniel Botănoiu, însoţit de parlamentari olteni şi liderul Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, s-au aflat într-o vizită în comunele Cilieni şi Rusăneşti, unde a discutat cu fermierii despre Programul pentru tomate.

Reprezentanţii Europol au informat luni dimineaţă că guvernele şi companiile europene par să fi reuşit evitarea unor noi probleme cauzate de atacul cibernetic global, care a vizat în weekend peste 150 de ţări, fiind afectate cel puţin 200.000 de calculatoare. Anterior, reprezentanţii agenţiei europene şi-au exprimat îngrijorarea că numărul victimelor ar putea să crească după ce oamenii se întorc luni la muncă şi îşi descoperă calculatoarele virusate de WannaCry.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.