Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că Rusia vrea să arunce Europa în haos din punct de vedere economic şi să forţeze Uniunea Europeană să negocieze cu Ucraina pierderea unor teritorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Brătescu a precizat că răspunsul Occidentului la acţiunile Rusiei a fost unul ferm, iar Uniunea Europeană s-a dovedit mult mai rezistentă decât se anticipa.

"Miza principală a Federaţiei Ruse în acest moment, în condiţiile în care nu poate câştiga pe teren războiul declanşat împotriva Ucrainei, este aruncarea Europei în haos şi forţarea, astfel, a leadership-ului occidental să negocieze cu Ucraina recunoaşterea pierderilor teritoriale de până acum. Numai că, de la începutul invaziei, Uniunea Europeană a răspuns ferm abuzurilor regimului Putin şi s-a dovedit mult mai rezistentă decât se aştepta oricine", a scris, pe Facebook, senatorul liberal Liviu Brătescu.

El a precizat că Europa, alături de Statele Unite ale Americii, a oferit Ucrainei ajutorul necesar pentru a face faţă atacului Rusiei.

"În ciuda şantajului permanent în zona energiei, s-au găsit soluţii de moment pentru a combate o penurie de gaze naturale sau electricitate la iarnă. Sigur că problema inflaţiei şi a preţului ireal la care a ajuns energia pun o presiune enormă pe economia UE care nu îşi revenise complet în urma pandemiei. Dar un continent bogat cum este cel european nu va capota. Asta în mod sigur", a adăugat senatorul PNL.

Parlamentarul liberal consideră că trecem prin cele mai dificile momente de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, el apreciind că România joacă "un rol esenţial" în regiune şi o face "prin diplomaţie şi prin acţiune".

"Nu putem şti cu exactitate, din raţiuni de securitate, toate detaliile implicării noastre în efortul de război", a mai afirmat senatorul Liviu Brătescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.