Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că majoritatea scenariilor legate de renegocierea protocolului de guvernare pornesc de la liderul PSD Marcel Ciolacu, liberalul avertizând că lucrurile bune ale acestei guvernări pot fi stricate dacă se intră pe o logică electorală încă de la începutul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liberalul Liviu Brătescu a transmis joi, într-un comunicat de presă, că mai sunt patru luni până la aşa-numita rotativă stabilită în protocolul alianţei de guvernare, dar că în spaţiul public au început să apară tot felul de variante de „renegociere“, cu scopul de “a testa reacţii şi de a băga băţul prin gard, îndeosebi în direcţia PNL“. 
Senatorul PNL consideră o greşeală alimentarea de speculaţii şi scenarii, în condiţiile în care, până acum, colaborarea parlamentară şi la nivel executiv dintre PNL şi PSD a funcţionat în limite acceptabile.
“O notă aparte merită în continuare însă domnul Ciolacu, preşedintele PSD, de la care pleacă majoritatea scenariilor. Deşi era un campion al criticilor aduse miniştrilor PNL, domnia sa s-a trezit un mare admirator al miniştrilor noştri, cu toate că, în forul său interior, nu de lăudat îi arde, ci probabil de schimbat protocolul de guvernare pe ici, pe colo, în părţile sale esenţiale. Alegeri avem abia în 2024, şi calea sigură spre a strica toate lucrurile bune realizate de această guvernare ar fi să ne apucăm din ianuarie 2023 să intrăm pe o logică strict electorală. Este marele pericol care ne paşte. PNL nu doreşte să intre în acest joc periculos“, a afirmat senatorul PNL, Liviu Brătescu.
El susţine că România are atât de multe lucruri de făcut în lunile următoare, încât “fix o gâlceavă pe funcţii în statul român ne-ar mai lipsi“. 
“Ar fi calea sigură spre a ne distrage atenţia de la problemele economice şi de la implementarea proiectelor cu fonduri europene şi guvernamentale sau, şi mai rău, la ratarea ţintelor PNRR. Nu suntem în politică fraţi de cruce cu aliaţii noştri de acum, avem nemulţumiri punctuale şi le-am şi exprimat în spaţiul public atunci când a fost cazul. Dar nu putem să nu apreciem faptul că, per ansamblu, am reuşit în ultimul an o guvernare fără mari sincope şi care s-a concentrat pe lucrurile esenţiale, în beneficiul românilor“, a adăugat liberalul Brătescu.
Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.
De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.