Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că actul guvernării nu trebuie afectat de "neajunsurile politice interne" din PSD, el adăugând că, dacă Marcel Ciolacu are probleme în partid, atunci să le discute în interiorul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Brătescu a declarat, marţi, pentru News.ro, că "piruetele politice" ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, slăbesc stabilitatea şi soliditatea coaliţiei guvernamentale, liberalul calificând ca fără sens afirmaţiile pe care şeful social-democrat le-a făcut pe tema unei posibile remanieri în Guvern.

"Suntem într-un context extern tensionat, iar declaraţiile liderului PSD despre o posibilă remaniere în Guvern arată mai degrabă că ar exista ceva neînţelegeri în PSD pe această temă. Domnia sa ne anunţă că unii colegi din PSD ar fi vrut să fie remaniaţi mai mulţi miniştri social-democraţi, dar că premierul, cumva, îi ţine de buni în Guvern şi el nu se poate împotrivi. Dacă domnul Ciolacu are probleme în PSD cu colegii săi, le poate discuta în partid", a afirmat senatorul Liviu Brătescu.

Totodată, senatorul PNL a susţinut că toate partidele coaliţiei sunt responsabile de actul guvernării şi că "nu pot exista două guverne paralele, oricât şi-ar dori unii din PSD".

El consideră că actuala coaliţie nu se va rupe şi că nu există altă soluţie politică care să asigure guvernarea până în 2024.

"Ce va fi din 2024 încolo vom vedea, dar, dacă am decis să guvernăm până atunci împreună, atunci să o facem matur şi responsabil. Nu poţi mima opoziţia când tu eşti în coaliţia aflată la putere. Marcel Ciolacu este responsabil de orice decizie a Guvernului, iar fuga de răspundere nu poate fi acceptată. Guvernarea este asigurată de PNL în aceeaşi măsură în care este asigurată şi de PSD, asta însemnând că avem un singur guvern în care ambele forţe politice, alături de UDMR, îşi asumă deciziile. Actul guvernării nu trebuie afectat de neajunsurile politice interne din PSD", a afirmat Liviu Brătescu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, că nu exclude varianta remanierilor, dar că atributul acestei decizii este la premier. El a menţionat că, dacă era el premier, colegii săi deja îi săreau în cap, să facă anumite remanieri şi a mai arătat că nu crede că prim-ministrul Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stea de vorbă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.