Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că PSD îşi arogă pe nedrept merite pentru proiectul noului sediu al Operei Naţionale din Iaşi şi îi cere liderului ieşean al PSD mai multă reţinere, motivând că demersurile pentru obţinerea finanţării au fost finalizate în timpul guvernării anterioare a PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Brătescu a precizat, într-un comunicat de presă, că în politică există o limită a decenţei atunci când încerci să îţi asumi merite şi că "linia roşie o reprezintă obiceiul de a te lăuda cu ce-au făcut alţii, dar spui că ai făcut tu".

Liberalul Brătescu dă ca exemplu proiectului construirii noului sediu al Operei din Iaşi, el precizând că PSD îşi arogă merite pe nedrept pentru că proiectul a fost aprobat în timpul guvernării anterioare a PNL.

"Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, unul din cei mai slabi preşedinţi de CJ pe care i-a avut judeţul Iaşi în istoria sa, ne anunţă că a lucrat în echipă cu actualul ministru al Culturii, ministru PSD, precum şi actualul director „social-democrat" al Operei ieşene, la proiectul construcţiei noului sediu al instituţiei. Meritele PSD în această chestiune tind spre zero absolut, câtă vreme demersurile pentru obţinerea finanţării unui nou sediu pentru Opera ieşeană au fost finalizate în timpul mandatului meu de secretar de stat în Ministerul Culturii şi în timpul în care PNL avea şi ministrul Culturii în persoana lui Bogdan Gheorghiu, în cadrul unui guvern PNL", a declarat senatorul PNL, Liviu Brătescu.

Liberalul recunoaşte că "într-adevăr a fost o muncă de echipă", dar că nu îşi aminteşte ca liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, să fi fost atunci angajat al Ministerului Culturii în cadrul Unităţii de Management al Proiectului, structură care a finalizat acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în valoare de 216 milioane de euro.

"Aceasta este şi sursa de finanţare pentru noua Operă ieşeană. Ca într-o glumă celebră, meritul actualului ministru al Culturii, ministru PSD, este doar că a fost de acord. Adică a semnat un document la care au muncit alţii. Meritele domnului Popa or fi multe pe lumea asta, dar am şi eu lipsurile mele, de vreme ce îmi e imposibil să le identific. I-aş recomanda domnului Popa mai multă reţinere când vorbeşte despre proiecte, mai ales când e vorba despre ale altora. Căci despre ctitoriile domniei sale şi ale bunului său prieten de la Neamţ, domnul Arsene, începând cu dezastrul numit Spitalul Mobil şi terminând cu podurile care se dărâmă imediat după inaugurare mai ştim câte ceva. Şi nu doar noi, ci şi alte instituţii ale statului", adaugă senatorul PNL, Liviu Brătescu.

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa a anunţat cu o zi în urmă, pe Facebook, că ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a venit la Iaşi pentru a vedea care sunt amplasamentele propuse de primăria Iaşi pentru construcţia Operei ieşene.

"Nu avem vreme de pierdut! Lucrările la noul sediu al Operei Naţionale Române din Iaşi trebuie demarate! Aflat într-o vizită în Moldova, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a venit şi la Iaşi pentru a vedea care sunt cele trei amplasamente propuse de municipalitate pentru realizarea acestei investiţii majore pe care întreaga comunitate culturală, şi nu numai, o aşteaptă. Astfel, alături de ministru şi de social-democratul Andrei Fermeşanu, managerul Operei din Iaşi, am mers pe teren la cele trei amplasamente indicate de Primărie. Realizarea unui nou sediul pentru Opera Naţională Română din Iaşi reprezintă un proiect drag sufletului meu, pentru demararea căruia am lucrat în echipă cu social-democratul Lucian Romaşcanu, un ministru care a înţeles cât de mult ne dorim să vedem împlinit acest deziderat!", a mai precizat liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.