Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că liberalii deţin suficiente mandate în Consiliul Judeţean Iaşi pentru a nu forma o majoritate cu PSD, el cerându-i şefului social-democrat Maricel Popa să fie preocupat de filiala sa şi să lase grija care-l frământă faţă de PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Brătescu a scris, marţi seară, pe Facebook, după ce în urmă cu o zi şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţinea că relaţia PSD cu PNL Iaşi va presupune doar susţinerea proiectelor Iaşiului, că în Consiliul Judeţean Iaşi PNL deţine suficiente mandate pentru a nu face alianţă cu PSD.

"Astăzi PNL este partener de guvernare centrală cu PSD, dar la nivelul judeţului Iaşi, pe lângă deţinerea funcţiei de preşedinte al CJ Iaşi, deţinem suficiente poziţii de consilier pentru a nu face nicio alianţă cu PSD. Este rezultatul direct al votului pe care ieşenii l-au dat în 2020. Adică a fost acordată cea mai mare parte a încrederii pentru a guverna judeţul Iaşi reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal. Lucru care se şi întâmplă", a precizat senatorul.

Totodată, parlamentarul PNL a susţinut că "domnul Popa mai bine ar lăsa grija care-l frământă legată de PNL şi şi-ar vedea mai bine de propria sa ogradă".

"Eu ştiu că e dureros că nici măcar acolo nu-l mai bagă nimeni în seamă, dar asta, repet, iarăşi nu e problema PNL Iaşi", a adăugat senatorul liberal.

Brătescu consideră că liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, încă nu şi-a revenit din trauma pierderii în 2020 a alegerilor pentru şefia Consiliului Judeţean.

"Politica este şi despre recunoaşterea înfrângerii, mai ales când ai fost dovedit şi incompetent. Are-o grijă: PNL Iaşi. Cu care cică nu poate să discute. Or, un dialog presupune doi parteneri, dar şi o minimă cunoaştere a limbii române", a mai afirmat senatorul Liviu Brătescu.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, a precizat, luni, că pe viitor relaţia PSD cu PNL Iaşi va presupune doar susţinerea proiectelor Iaşiului, dar că social-democraţii vor sancţiona "toate derapajele unei administraţii liberale ineficiente şi corupte".

De asemenea, Popa a afirmat că şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru, stă ancorat în "mrejele penale" întinse de Mihai Chirica şi Costel Alexe şi că acesta trebuie să aleagă, pentru că "nu poţi sta la masă şi cu penalii şi cu oamenii oneşti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.