Bine ai venit la News.ro! Pentru a accesa tot conținutul publicat de către echipa editorială News.ro, scrie-ne la abonamente@news.ro.

Liviu Brătescu (PNL): Una dintre marile ticăloşii post-decembriste a fost aceea că am permis ca Bucureştiul să împartă fondurile pe criterii politice, majoritatea administraţiilor centrale lăsând Moldova ultima

Scris de Florin Ghetau |
Liviu Brătescu (PNL): Una dintre marile ticăloşii post-decembriste a fost aceea că am permis ca Bucureştiul să împartă fondurile pe criterii politice, majoritatea administraţiilor centrale lăsând Moldova ultima

Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că Iaşiului i-a lipsit de-a lungul timpului unitatea politică pentru a susţine la Bucureşti interesele judeţului, el afirmând că administraţiile centrale au lăsat Moldova ultima atunci când au împărţit fondurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Una dintre marile ticăloşii post-decembriste a fost aceea că am permis ca Bucureştiul să împartă fondurile pe criterii politice, majoritatea administraţiilor centrale lăsând Moldova ultima. Moldova a fost pedepsită să rămână în urmă, iar la nivel local şi regional ne-a lipsit unitatea politică pentru a avansa cauza noastră acolo unde se împart banii", a afirmat miercuri într-un comunicat de presă senatorul Luiviu Brătescu.

El consideră că este necesară nu doar o regionalizare "adevărată", care să  reaşeze pe criterii juste împărţirea resurselor bugetare, ci şi o presiune din partea politicienilor din regiune.

"Avem nevoie de un moment zero în care noi politicienii, indiferent de partidele politice pe care le reprezentăm, să lăsăm gâlceava şi să ne preocupăm strict să punem presiune la Bucureşti pentru ca Moldova şi Iaşul să primească ceea ce i se cuvine! (...) Vremea discursurilor care cosmetizează realitatea, care încearcă să găsească un dram de bine într-o mare de nedreptate, a trecut! Nici nu le crede nimeni şi nici nu au făcut niciodată cinste nimănui! Până la războiul din Ucraina, care să afecteze regiunea noastră, noi am purtat în interiorul aceloraşi graniţe un război noi între noi, ale cărui efecte s-au dovedit a fi devastatoare. Destul!", a declarat liberalul Liviu Brătescu.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, a afirmat duminică în cadrul unui eveniment în care şi-a prezentat bilanţul la jumătatea mandatului, că "timpul nu mai are răbdare, iar fiecare zi trece în detrimentul dezvoltării judeţului Iaşi".

Alexe a recunoscut că în primii doi ani din mandatul său se putea face mai mult, dar a amintit că nu a existat măcar o zi de linişte, întrucât au fost doi ani pandemie, iar acum avem un război în regiune.

Totodată, Costel Alexe a declarat că visul său este ca atunci când un reprezentant al Iaşiului merge la Bucureşti, să nu înceapă să critice, ci să facă lobby pentru proiectele judeţului.

Şeful CJ Iaşi a spus în finalul discursului său că "nu pot alţii să pună piedici cât putem noi dezvolta judeţul".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Recomandările editorilor