Preşedintele USR, Cătălin Drulă, se declară nemulţumit de pachetul social anunţat de Guvern pentru sprijinirea populaţiei, spunând că acesta este „şi prea puţin, şi prea târziu, şi prost croit şi mai e şi mincinos pe alocuri”. „Deci este un pachet prin care Ciolacu - care cumva văd că ia şi faţa Guvernului, domnul Ciucă stă acolo, mai în dreapta – să spună «am dat»”, explică Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este şi prea puţin, şi prea târziu, şi prost croit şi mai e şi mincinos pe alocuri. E puţin pentru că de fapt Guvernul încasează foarte mulţi bani în aceste luni din inflaţie. A crescut preţul pachetului de unt, TVA-ul de 19% înseamnă că e mai mare, că se aplică pe o sumă mai mare şi Guvernul, pentru tot untul care se vinde în România, ia mai mulţi bani decât lua acum un an. La fel pe carburant. Acuma Guvernul primeşte foarte mulţi bani suplimentari, dar în loc să scadă taxele pe carburant şi pe energie, TVA-ul de la 19 la 5%, cum a propus USR prin proiect de lege, formal, aleg din toţi aceşti bani extra pe care-i primesc la buget să arunce înapoi firimituri”, a declarat Cătălin Drulă duminică, la Prima Tv. 
El consideră că dacă TVA scădea „din timp” la energie şi carburant, inflaţia era „domolită”. 
Drulă contrazice afirmaţiile conform cărora voucherele acordate celor cu venituri mici pot fi acordate dn bani europeni. 
„Deci este un pachet prin care Ciolacu -  care cumva văd că ia şi faţa Guvernului, domnul  Ciucă stă acolo, mai în dreapta – să spună «am dat». Ăsta este modelul pe care-l propune PSD-ul permanent: ia cu zece mâini de la populaţie şi mai aruncă câte ceva înapoi aşa, "Dom-le uitaţi ce am făcut noi!". În loc să lase oamenilor banii, ăsta-i modelul liberal”, adaugă Drulă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.