Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, afirmă că bugetul din acest an prevede sume "ridicol de mici" pentru marile proiecte ale Iaşiului, el precizând că va încerca să corecteze acest lucru prin introducerea unor amendamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a susţinut, într-un comunicat de presă, că nici autostrada Iaşi-Târgu Mureş, nici Spitalul Regional de Urgenţă şi nici şoseaua de centură nu şi-au făcut loc în bugetul din acest an "decât cu sume ridicol de mici, doar pentru realizarea unor documentaţii tehnice".

El a afirmat că a depus 80 de amendamente la proiectul de buget prin care cere Guvernului să regândească finanţările alocate Iaşiului.

"Am solicitat suplimentări de fonduri pentru toate marile proiecte, începând cu autostrada Iaşi - Tg. Mureş, şoseaua de centură a oraşului şi spitalul regional de urgenţă. Cei peste un milion de ieşeni au dreptul să beneficieze de fonduri consistente pentru continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, pentru educaţie şi sănătate. Nu am regăsit nimic în bugetul de stat pentru stadion şi sala polivalentă, obiective de investiţii promise cu mare tam-tam de PNL Iaşi în campania electorală”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Senatorul PSD a susţinut totodată că Iaşiul este considerat capitală culturală a României, dar că există un deficit în privinţa spaţiilor în care funcţionează instituţiile de cultură.

"Opera ieşeană nu are încă un sediu propriu şi împarte acelaşi spaţiu cu Teatrul Naţional Iaşi. Pentru Filarmonică valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane de euro. Prin proiect, sala mică de concerte va fi reconfigurată, iar structura scenei va fi refăcută complet”, a spus liderul PSD Iaşi.

De asemenea, Maricel Popa a afirmat că administraţiile locale au fost neglijate de Guvern, iar în judeţul Iaşi sunt sute de proiecte care au nevoie de finanţare.

"Sper ca la alocările prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) sau Planul Naţional pentru Rezilienţă şi Redresare (PNRR) să nu vorbim despre culoarea politică a primarilor, ci doar despre proiectele comunităţilor care au nevoie de bani pentru dezvoltare şi modernizare”, a declarat el.

Şeful social-democraţilor ieşeni consideră că Guvernul Cîţu nu ar trebui să privească amendamentele propuse de PSD Iaşi ca "pe un afront sau un demers politic, cica pe un mijloc prin care se pot corecta nişte lucruri şi prin care se pot aloca fonduri suplimentare Iaşiului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.