Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, afirmă că primarul Mihai Chirica este cu un pas în PNL, după anunţul edilului că îl sprijină pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că anunţul lui Mihai Chirica de a-i oferi sprijin lui Klaus Iohannis în campania de la prezidenţiale arată că intenţa edilului este de a se înscrie în PNL.

"Chirica este cu un pas în PNL. El niciodată n-a făcut politica PSD, nici măcar când a candidat. Probabil aşa a primit ordin de undeva, a devenit anti-PSD. El nu este membru PSD şi nu a fost niciodată cu sufletul, doar a profitat de o anume poziţie să devină primar. PSD l-a ajutat să devină primar. El colaborează bine cu echipa PNL, cu echipa PMP, cu unii investitori imobiliari", a afirmat şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Edilul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, precizând că dacă i se va cere sprijinul, va participa în campania electorală a candidatului PNL la preşedinţie.

Mihai Chirica a explicat că actualul şef al statului n-a evitat Iaşiul şi că de fiecare dată când a venit în oraş nu a făcut-o doar pentru voturi.

Întrebat de News.ro dacă se va implica activ în campania lui Klaus Iohannis, Chirica a spus că, dacă i se va cere, o va face.

El a adăugat că, fiind independent, are dreptul să aibă o opţiune, adăugând că atât timp cât a fost dat afară de PSD, înseamnă că social-democraţii nu au nevoie de sprijinul său.

Mihai Chirica a câştigat Primăria în anul 2016, după ce a candidat pe listele PSD. El a fost exclus din acest partid în anul 2018, în urma criticilor formulate la adresa conducerii de atunci a PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.