Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că cel mai probabil va candida pentru funcţia de preşedinte al liberalilor sau ”cel puţin la Secretariatul general” la viitorul congres al formaţiunii politice, adminţând că la reuniunea Biroului Politic Naţional de marţi a fost o competiţie între el şi liderul PNL Buzău Teodor Atanasiu pentru funcţia de secretar general interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o competiţie pentru postul de secretar general între mine şi Atanasiu şi în final, vorba proverbului, «când doi se bat câştigă al treilea câştigă» au găsit colegii noştri de cuviinţă că cea mai bună variantă ar fi ca secretar general Petrache pentru perioada aceasta de 3 sau 4 luni de zile, pentru că are deja o experienţă, a fost secretar general o perioadă bună de timp, dar aşa a fost să fie. Este foarte corect ca un secretar general cu multă exeprienţă în spate să poată să conducă până la alegerile care vor avea loc în martie”, a afirmat Răducu Filipescu.

”De acum spun că eu voi candida în martie ori ca secretar general şi poate chiar pentru preşedinte de partid ca să fie limpede din capul locului. (...) să fiu eu mâna forte, poate ajung preşedinte, poate o să am o moţiune şi eu şi probabil că o să candidez la preşedinţie sau cel cel puţin la secretariatul general”, a adăugat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liderul PNL Călăraşi a mai spus că a greşit în ultimii doi ani pentru că a tăcut.

”Doi ani de zile am tăcut şi am zis că o să fie bine. A venit momentul să nu mai tăcem pentru că ţinem foarte mult la acest partid”, a spus Filipescu, afirmând că această tăcere i-a fost impusă ”oarecum”.

Deputatul Lucia Vraga a intervenit peste declaraţiile lui Filipescu, afirmând că ea a fost cea care l-a popus pe liderul PNL Călăraşi pentru funcţia de secretar general interimar.

”Am făcut eu propunerea. Domnul preşedinte Filipescu, prim-vicepreşedintele partidului, a fost cel care a avut cele mai bune rezultate nu numai la aceste alegeri, ci de-a lungul timpului, din 2004 este omul care consecvent a luat pe ţară cele mai bune rezultate pentru PNL”, a ţinut să semnaleze Lucia Varga.

Ea a subliniat că partidul are nevoie de o conducere aleasă pe criteriile meritocraţiei ”şi cel mai avizat să fie astăzi secretar general ar trebuie să fie domnul Filipescu”.

”Salut însă şi nominalizarea domnului secretar general actual, pentru că el a obţinut următorul rezultat, deci suntem în acord cu principiile”, a punctat Varga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.