Preşedintele PMP Buzău, Adrian Mocanu, l-a acuzat, duminică, pe candidatul PSD la Senat Lucian Romaşcanu că ar fi încercat să voteze a doua oară la o secţie din cartierul buzoian Micro XIV. Romaşcanu a negat acuzaţia, spunând că a mers la preşedintele secţiei de votare, căruia i-a spus că vrea să verifice funcţionarea sistemului informatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Candidatul PSD Lucian Romaşcanu a mers la secţia 65 de la Şcoala 12 şi a încercat să exercite vot multiplu deşi mai votase odată. A solicitat buletine de vot şi când şi-a introdus cartea de identitate pentru verificare a sunat alarma şi operatorul i-a spus că a mai votat odată. Cred că este un exemplu concludent pentru ce face PSD şi cum sunt învăţaţi ei să conducă”, a declarat Adrian Mocanu, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PMP.
 
La rândul său, Lucian Romaşcanu a negat acuzaţia, spunând că a mers la preşedintele secţiei de votare căruia i-a spus că doreşte să verifice funcţionarea sistemului.
 
”E o mare porcărie, am mers la o secţie de votare de la Şcoala 12 din Buzău, la preşedintele unei secţii de votare, mi-am declinat identitatea şi i-am comunicat că în calitatea mea de candidat vreau să verific funcţionarea sistemului informatic, întrucât am votat în altă parte. I-am dat cartea de identitate la verificat, am apărut că am votat în altă parte, aşa cum îi spusesem deja preşedintelui secţiei, i-am cerut să consemneze acest lucru şi asta a fost tot. Nu i-am solicitat un al doilea buletin de vot ca să votez încă o dată”, a declarat Lucian Romaşcanu.
 
La rândul său, preşedintele BEJ Buzău, judecătorul Aurel Puşcă, spune că dacă lucrurile s-ar fi petrecut cum spune preşedintele PMP, Adrian Mocanu, atunci preşedintele secţiei de votare ar fi trebuit să raporteze imediat, însă la Biroul Electoral Judeţean nu a ajuns o astfel de informaţie.  
 
”Dacă s-ar fi întâmplat ca cineva să solicite buletine de vot şi să încerce să voteze a doua oară ar fi trebuit sa fiu înştiinţat, ori eu nu am fost informat de nimic. Dacă domnul candidat nu a solicitat buletin de vot nu este o problemă, deşi testarea sistemului nu intră în atribuţiile dumnealui. Dacă i s-a permis totuşi acest lucru este strict problema preşedintelui secţiei de votare”, a declarat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană, judecătorul Aurel Puşcă. 

Pe de altă parte, Dorin Bădulescu, candidatul aflat pe primul loc la Senat pe listele PMP Buzău, a cerut, într-o conferinţă de presă, demisia prefectului judeţului, Aurelia Mitrea, pentru modul în care a organizat alegerile.

“Vreau să reclam modul de implicare al preoţilor în ziua votului în anumite zone din sudul judeţului. De exemplu, la Dulbanu, preotul de acolo, după ce saptămâna trecută a umblat cu cartonaşele PSD prin geantă şi le-a dat oamenilor, azi s-a dus din casă în casă şi a făcut campanie îndemnând oamenii să voteze PSD“, a spus Bădulescu.

El a precizat că prefectul trebuie să plece, pentru că este ”protejat de domnul Atanasiu”.

”Anumite maşini cu care PSD tansportă oamenii la vot beneficiază de protecţia Poliţiei. Toate maşinile cu care PSD îşi transportă oamenii sunt lăsate să treacă şi de o sută de ori, fără să-I întrebe cineva ceva, avem exemple la Glodeanu Sărat, iar la Stâlpu viceprimarul cară personal oamenii la vot. În alte localităţi, sunt plasaţi primari, viceprimari, consilieri PSD în secţiile de votare  sau la mai puţin de 50 de metri de acestea. E clar că sunt puşi pe încălcat legea, pentru a obţine un rezultat care să le convină“, a mai spus Bădulescu, care a adăugat că noaptea tecută PNL a împărţit “daruri la sacoşică în mai multe localităţi”, urmând ca pentru toate aceste probleme să fie depuse plângeri penale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.