Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat marţi că în principiu cei de la UDMR sunt de acord să aibă o discuţie aşezată, punctuală, pe comasare a ministerelor, la negoierile pentru formarea noului Executiv. Despre o ieşire de la guvernare, el a arătat că ”nu îşi doresc să părăsească acest guvern”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu din câte ştiu negocierile vor începe în zilele următoare. Ce este cert, vom începe negocierile şi vom vedea. Dacă vorbim de comasare, atunci vorbim de comasare la nivel principial şi atunci înseamnă că orice minister poate fi comasat cu alt minister”, a precizat liderul deputaţilor UDMR în emisiunea Proiect de ţară: România. 

Csoma Botond a arătat că, ”dacă vrem un Guvernmai suplu, putem discuta despre comasare, dar nu doar ministerul Sportului”. 

”În principiu suntem de acord să avem o discuţie aşezată, punctuală, pe comasare. Atunci discutăm de toate ministerele. Suntem de acord cu o discuţie pe comasare. Vom vedea la negocieri în ce registru vom discuta”, a arătat deputatul UDMR.

Întrebat dacă UDMR vrea să rămână la guvernare sau ar putea ieşi din coaliţie, Csoma Botond a precizat: ”Noi dorim să guvernăm pentru binele acestei ţări, vom vedea la negocieri, nu ne dorim să părăsim acest guvern”, adăugând că ”negocierea de fond nici nu a început”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.