Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi afirmă, la RFI, că dacă Executivul pică la moţiunea de cenzură, se poate ajunge la un vid decizional. El acuză pe de altă parte Guvernul Orban că se comportă ”de parcă în Parlament ar avea peste 50%”. Parlamentarul precizează că UDMR va decide luni la ora 12 cum va vota moţiunea de cenzură, iar decizia va fi anunţată la ora 14, când începe şedinţa Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Attila Korodi critică atât Guvernul, cât şi PSD.

”Avem un Guvern care în foarte multe momente face hibe, ia decizii pripite sau are multe sincope în procedurile decizionale. Pe de altă parte, avem o Opoziţie în jurul PSD-ului, care nu a arătat ce se va întâmpla, dacă acest pas care se întâmplă astăzi, moţiunea de cenzură, trece (...). La ora actuală, în momentul în care Guvernul Orban pică la moţiunea de cenzură, putem ajunge şi la un vid decizional. Pe de altă parte, avem un Guvern Orban care se comportă parcă în Parlament ar avea peste 50%, ia decizii fără să consulte partenerii politici sau sociali sau să aibă dialog cu majoritatea partidelor”, a declarat el.

Deputatul prezintă variantele UDMR în vederea moţiunii de cenzură.

”Sunt câteva variante: participăm şi votăm împotriva Guvernului, participăm şi votăm împotriva moţiunii de cenzură, nu participăm. Toate sunt semnale clare despre o poziţionare a grupului parlamentar şi această decizie o vom comunica probabil în jurul orei două”, precizează Korodi.

Parlamentul dezbate şi votează luni moţiunea de censură iniţiată de PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.