Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, îi cere ministrului Sănătăţii să îl demită pe şeful Unifarm, acuzat de corupţie, şi critică Guvernul PNL că l-a menţinut în funcţie pe acesta. „Domnule ministru, din păcate, sunteţi naşul programului naţional de cumetrie pe bani publici”, i-a transmis Alfred Simonis lui Nelu Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alfred Simonis a acuzat guvernul liberal de menţinerea în funcţie a directorului general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel,  cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.
 
„Dincolo de retorica şi dezbaterea de cine l-a numit în 2012, cine i-a prelungit în 2016, rămâne faptul că el a fost menţinut de guvernul liberal. O să-mi spuneţi că e pe concurs, vă reamintesc faptul că aţi demis prin ţară pe unde aţi vrut directori de spitale, şefi de Case de Asigurări de Sănătate cu sau fără concurs”, a afirmat Alfred Simonis în discursul din Parlament, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.
 
El l-a criticat pe ministrul Sănătăţii că, în pofida informaţiilor apărute în spaţiul public privind achiziţii supraevaluate, l-a menţinut în funcţie pe şeful Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Simonis a făcut referire la un presupus contract prin care ar fi fost achiziţionate vizete cu 17.000 de euro bucata.
 
El i-a solicitat ministrului Sănătăţii să ceară „de urgenţă” demisia şefului Unifarm ori să îl demită în regim de urgenţă pe acesta, în cazul în care refuză să plece de la conducerea Unifarm.
 
Alfred Simonis i-a acuzat pe Nelu Tătaru şi guvernul din care acesta face parte că au „refuzat dreptul la sănătate” unor pacienţi, dar şi că doresc să manipuleze cifrele. În plus, Simonis a acuzat că la farmacia familiei ministrului nu s-au eliberat bonuri fiscale, arătând că într-o altă ţară ar fi demisionat sau ar fi fost demis într-o astfel de situaţie.
 
„Sunteţi dispuşi să sacrificaţi sănătatea oamenilor, a bucureştenilor, numai să o sabotaţi pe Gabriela Firea. Acest lucru îl veţi deconta în alegeri. (..) În afară de bani pare că pe acest guvern nu îl interesează nimic, pentru că nu are niciun Dumnezeu. Domnule ministru, din păcate, sunteţi naşul programului naţional de cumetrie pe bani publici: ospătari, coafeze, bucătari, patroni de pompe funebre. Toţi cei care au şcoala vieţii, aceştia sunt oamenii pe care i-aţi promovat dvs., presat sau nepresat, la conducerea unităţilor spitaliceşti. Suprem este cumătrul dvs. de la Antibiotice Iaşi”, a adăugat Simonis, care a vorbit de la tribuna Parlamentului fără a purta mască.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.