Deputatul european Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget, împreună cu preşedintele Grupului PPE, Manfred Weber, au transmis o scrisoare comună preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, în care prezintă condiţiile Grupului PPE pentru adoptarea viitorului Buget multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027 şi a Planului de redresare după criza generată de pandemia de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii Grupului PPE solicită celor doi preşedinţi ca Parlamentul European să fie implicat pe deplin în procesul de luare a deciziilor privind viitorul buget al Uniunii Europene, precum şi în crearea şi implementarea planului de redresare.

”Totodată, Grupul PPE cere ca bugetul UE să cuprindă suficiente fonduri europene atât pentru redresarea economică post-COVID-19, dar şi pentru celelalte priorităţi ale Uniunii Europene, precum agricultura, politica de coeziune, combaterea schimbărilor climatice şi siguranţa cetăţeanului”, a transmis Siegfried Mureşan, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, Grupul PPE mai cere includerea în noul buget a Fondului European de Solidaritate împotriva Coronavirus de 50 de miliarde de euro adoptat de plenul Parlamentului European.

”Comisia Europeană urmează să publice în următoarele zile o nouă variantă a Bugetului Uniunii Europene 2021 – 2027. Prima propunere de buget, prezentată acum doi ani, este depăşită. Noua variantă de buget trebuie să cuprindă un fond de redresare economică după pandemia de COVID-19 şi suficiente fonduri pentru toate priorităţile vechi şi noi ale Uniunii Europene. Este nevoie de un buget robust, care să răspundă nevoilor oamenilor din fiecare colţ al Europei, din fiecare ţară, regiune şi oraş european. Este nevoie, totodată, de un fond şi un Plan de redresare după criza COVID-19 care să ţină cont de aşteptările tuturor cetăţenilor europeni”, a transmis Siegfried Mureşan.

”Ca europarlamentar român, am datoria în faţa românilor care m-au votat să mă asigur că noul buget cuprinde suficiente fonduri europene pentru a trece peste criza COVID-19, dar şi pentru sprijinirea fermierilor români, pentru construcţia de autostrăzi şi modernizarea şcolilor, pentru îmbunătăţirea sistemului medical din România. Ca să putem reprezenta cetăţenii care ne-au votat, noi, europarlamentarii din România şi din celelalte ţări europene, trebuie să fim incluşi în procesul de luare a deciziilor, nu doar să ni se dea la aprobat nişte documente deja finalizate. De aceea, noi, Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, am transmis un mesaj clar: nu vom aproba Bugetul multianual al UE 2021 – 2027 şi nici Planul de redresare dacă nu suntem incluşi în procesul decizional”, a adăugat acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.