Negocierile dintre sindicaliştii buzoieni din învăţământ şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care s-au purtat la Prefectura Buzău, s-au finalizat după mai bine de o oră fără ca părţile implicate să ajungă la un consens. ”Nu este nimic nou, nu am ce să comunic în plus colegilor mei care ştiu ce s-a obţinut ieri şi se simt jigniţi pe bună dreptate”, a transmis liderul sindicaliştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Sindicatului Învăţământului preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre a declarat, joi, la finalul discuţiilor, că preşedintele Camerei Deputaţilor nu a putut avansa nimic în plus faţă de discuţiile purtate miercuri între sindicaliştii din învăţământ şi miniştrii desemnaţi să negocieze cu aceştia, ci doar un angajament al acestuia că Învăţământul îşi va găsi o poziţie onorabilă după adoptarea Legii salarizării unitare.

„Domnul Marcel Ciolacu a avut amabilitatea să se întâlnească cu o delegaţie a Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, prilej cu care am reluat discuţiile vizavi de solicitările celor din învăţământ. Dumnealui a spus că, din cunoştinţele pe care le are, posibilităţile Guvernului sunt cele oferite ieri la întâlnirea cu federaţiile sindicale şi cu miniştrii delegaţi pentru negociere. Nimic în plus, doar angajamentul domnului Ciolacu, deci angajamentul nu promisiunea, că odată cu Legea salarizării unitare Învăţământul îşi va regăsi o poziţie onorabilă în această grilă”, a spus profesorul Ion Dobre liderul SIP Buzău.

Acesta a precizat că sindicaliştii au răspuns prezent la invitaţia lui Marcel Ciolacu, dar este ca şi cum întâlnirea nici nu ar fi avut loc.

”Sigur că nu este nimic nou, nu am ce să comunic în plus colegilor mei care ştiu ce s-a obţinut ieri şi se simt jigniţi pe bună dreptate. Deci vom continua protestul, de mâine reluam pichetările şi vedem ce vom face săptămâna viitoare. Ne cerem scuze şi elevilor şi părinţilor, dar altă variantă nu avem. O doamnă profesoară de matematică de la Buzău, cu rezultate notabile, care a fost prezentă la discuţii i-a spus domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor că se simte umilită”, a mai spus Dobre.

De asemenea, Ion Dobre a afirmat că liderii de sindicat sunt la dispoziţia cadrelor didactice şi că, dacă aceştia decid să continue protestul, atunci liderii de sindicat îi vor reprezenta în continuare: ”De forţat, nu are cine să ne forţeze să renunţăm la acest protest. Noi, ca lideri de sindicat, nu avem o soluţie să oprim acest protest. Colegii noştri profesori, dacă sunt hotărâţi să rămână în protest, noi îi vom reprezenta”.

În ceea ce priveşte protestul desfăşurat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în afara cimitirului unde se sărbătorea de către autorităţi Ziua Eroilor, liderul SIP Buzău spune că a fost dorinţa protestatarilor să meargă să protesteze în faţa celor care reprezintă ţara şi că el personal şi echipa din conducerea sindicatului îşi vor asuma consecinţele nerespectării legii.  

”Dacă oamenii şi-au manifestat intenţia de a merge pe Calea Eroilor să protesteze în faţa autorităţilor care reprezintă ţara la cel mai înalt nivel, eu, ca lider de sindicat, nu puteam decât să respect doleanţele lor. Legea este lege şi ne asumăm ceea ce am făcut. Ca lider de sindicat şi eu şi echipa mea vom suporta consecinţele legii”, a mai spus liderul SIP Buzău Ion Dobre.

Sindicaliştii din Învăţământul buzoian au avut autorizaţie pentru a protesta, joi, în faţa Prefecturii Buzău, însă au decis să meargă pe Calea Eroilor unde să sărbătorea Ziua Eroilor şi unde, pe parcursul manifestărilor au fluierat şi au scandat diverse lozinci.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.