Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, spune că filiala judeţeană strânge semnături de susţinere pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar că nu organizează proteste ca răspuns la manifestaţiile antiguvernamentale. Liderul PSD Prahova mai afirmă că nu ştie dacă ”normalitatea” este ca oamenii să iasă în stradă atunci când nu sunt de acord cu deciziile unui guvern sau ale unui preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Toader, care este preşedinte al PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova, a declarat, luni, pentru News.ro că filiala judeţeană a PSD strânge semnături de susţinere pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Toader a precizat că semnăturile sunt strânse de către membri de partid, prin intermediul organizaţiilor locale.

”Da, strângem semnături de susţinere pentru guvernul Grindeanu. (...) Membrii noştri de partid strâng semnături, cum am strâns semnături şi pentru înscrierea partidului în competiţiile electorale”, a spus Bogdan Toader.

Totodată, Toader a afirmat, răspunzând unei întrebări, că PSD nu organizează în Prahova manifestaţii publice de susţinere a Executivului.

”Nu facem o contramanifestaţie în acest moment, pentru că în acest moment aşteptăm să vedem dacă mai există alte revendicări ale acestor oameni care au ieşit în stradă, pentru că în primul rând am înţeles că era ordonanţa, acuma văd că sunt altele”, a spus Toader.

În momentul în care i s-a spus că protestatarii a strigat încă din primele zile ”Abrogaţi şi apoi plecaţi!”, preşedintele PSD Prahova a spus că  într-o astfel de situaţie ”votul din 11 decembrie nu este respectat”.

”Atunci votul exprimat în 11 decembrie de cetăţeni înseamnă că nu este respectat şi înseamnă că dânşii vor să înlăture un guvern. Înseamnă că data viitoare când vor fi alegeri vom scoate noi în stradă, iar strada va dicta. Atunci pentru ce mai avem alegeri? Nu mi se pare normală această atitudine. Deocamdată Guvernul nici nu şi-a început activitatea propriu zisă, au luat câteva  măsuri, unele au intrat în aplicare, unele se vor aplica în perioada următoare. Nu ştiu dacă este normal. Înseamnă  că noi nu ar trebuie să facem alegeri, înseamnă că ar trebui să ieşim în stradă să ne exprimăm dorinţa cum ar trebui să meargă lucrurile în această ţară. Nu sunt de acord şi nu voi putea fi de acord. Înseamnă că nu mai este democraţie, înseamnă că este cu totul altceva”, a spus Toader.

Întrebat dacă liderii PSD Prahova sunt dispuşi să iasă în stradă alături de simpatizanţii lor în cazul în care aceştia vor organiza manifestaţii, Bogda Toader a răspuns afirmativ.

”Da, pentru că şi noi avem oameni şi dacă aţi citit şi aţi văzut şi pe Facebook, aţi văzut sunt două tabere. Şi vă spun ceva: nu este normal să împărţim România, în pro şi contra Grindeanu sau pro şi contra PSD. Nu este normal. Mai ales că asta ar înseamnă că la orice nelămurire pe care or să o aibă cetăţenii sau la orice decizie a unui Guvern sau a unui preşedinte, oamenii cum nu sunt de acord cu ceva sar trebui să iasă în stradă. Nu ştiu dacă asta este normalitatea. (...) Deci dacă or să iasă cetăţenii în stradă pentru sprijinirea Guvernului şi dacă la nivel naţional aşa se decide, vom ieşi şi noi”, a mai spus şeful PSD Prahova. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.