Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a declarat, vineri, că din informaţiile pe care le deţine nu există evaluări negative la adresa miniştrilor ALDE din Guvernul Grindeanu, iar ultima discuţie din cadrul ALDE era ca aceleaşi persoane să ocupe portofoliile pe care le va avea formaţiunea în viitorul Executiv, o decizie în acest sens urmând să fie luată însă luni. Dima susţine că nu sunt motive nici ca ministrul Jutiţiei să nu rămână în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Dima a afirmat, într-o conferinţă de presă, că luni va avea loc şedinţa Biroului Politic Naţional al ALDE, unde se va analiza posibilitatea ca portofoliile de miniştri care vor reveni ALDE în viitorul Guvern să fie ocupate, în măsura în care evaluarea nu va spune altceva, de aceleaşi persoane din cabinetul Grindeanu.

"Luni, la ora 12.00, avem şedinţa de Birou Politic Naţional în care am convocat şi toţi parlamentarii ALDE; vom analiza oportunitatea şi posibilitatea ca portofoliile care îi revin lui ALDE să fie ocupate în măsura în care evaluarea nu va spune altceva - noi din datele pe care le avem, nu avem evaluări negative la adresa miniştrilor noştri. Vor ocupa aceleaşi persoane portofoliile pe care le vom avea în cadrul Guvernului. Eu ştiu că aceasta era ultima discuţie pe care am avut-o în Biroul Politic Naţional", a spus Dima.

Întrebat dacă ALDE îl va susţine şi pe ministrul Justiţiei să rămână în funcţie, Dima a răspuns că acesta este un bun profesionist şi că nu ştie să existe motive temeinice pentru care acesta să nu rămână în funcţie.

"Toţi membrii ALDE, în principiu, susţin oameni pe care consideră că îi reprezintă şi le fac cinste. Personal, consider că ministrul Justiţiei este un bun profesionist, este un temeinic cunoscător al legislaţiei române şi este un bun câştigat al justiţiei române. Nu am cunoştinţe să existe motive temeinice care să ducă la reamnierea dlui. Tudorel Toader", a mai afirmat Dima.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.