Liderii judeţeni ai PNL se întâlnesc la ora 12:00 cu Raluca Turcan şi Marian Petrache pentru a se pune de acord asupra modalităţii de organizare a alegerilor interne. Liberalii sunt divizaţi în două tabere, pe falia care desparte vechiul PNL de vechiul PDL. În vreme ce câţiva dintre foştii democrat-liberali, reuniţi în jurul lui Vasile Blaga, fac presiuni pentru organizarea rapidă a congresului, vechii liberali vor alegeri în organizaţiile judeţene mai întâi şi apoi la centru, ceea ce ar împinge organizarea congresului spre finalul lunii mai sau începutul lui iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât democrat-liberalii, cât şi vechii liberali au avut, separat, o serie de întâlniri zilele şi săptămânile trecute. Pe la jumătatea acestei luni, Vasile Blaga, împreună cu alţi aproximativ 20 de vechi pedelişti, inclusiv Raluca Turcan, au avut o întâlnire în afara Bucureştiului. Acolo au stabilit sprijinirea lui Cătălin Predoiu la şefia PNL şi convocarea cât mai rapidă a congresului. 

”În mod normal trebuia să luăm pulsul şi Blaga a făcut o mutare, care a părut orchestrată cu Sulfina, cu Cristina Trăilă. Au zis: domnule, trebuie să ieşim cu o decizie, să avem un candidat al PDL şi ăla să fie Cătălin Predoiu. Şi s-au apucat la un şpriţ să-l voteze pe Cătălin Predoiu candidat la preşedinţia partidului. Statutar n-are nicio legitimitate decizia. Doar informal şi, eventual, pentru a face lobby în partid. Şi, din păcate, au fost discuţii din astea anti fost PNL, mă rog, ca la şpriţ şi mai pe răbufneală şi nu au făcut bine deloc”, au declarat pentru News.ro surse participante la discuţie.
 
Potrivit surselor citate, vechii democrat liberali nici nu vor să audă de alegeri de jos în sus în organizaţii. ”Vor pur şi simplu să facă acuma pe repede înainte cu 2000 de oameni, să-l pună pe Predoiu şi ura şi la gară. Ceea ce nu e în regulă”, au mai declarat participanţii la întâlnirea convocată de Blaga în afara Bucureştiului. 
 
La două zile distanţă, după ce au aflat de reuniunea restrânsă a democrat-liberalilor, mai mulţi ideri judeţeni ai vechiului PNL au avut o întâlnire cu secretarul general Marian Petrache. Furioşi că pedeliştii vor să-şi impună omul lor la şefia formaţiunii, ceea ce în opinia lor ar echivala cu confiscarea partidului, ei au cerut explicaţii dar şi măsuri urgente. 
 
”A fost o întâlnire cu vreo zece colegi, doar lideri de organizaţii din vechiul PNL, în care s-a încercat potolirea spiritelor. S-a discutat despre faptul că am face jocul unora dacă am alimenta noi în continuare lucrul ăsta. Adică ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce s-a discutat şi bla, bla, bla. Sunt multe frustrări după aceste alegeri, multe nemulţumiri. Sunt frustrări inerente, sunt nemulţumiri şi e multă sensibilitate în partid. E greu de gestionat o asemenea stare de spirit. Adică trebuie să calci cu multă băgare de seamă. Şi sensibilitate şi suspiciune”, au declarat pentru News.ro surse participante la reuniunea vechilor liberali.
 
Potrivit participanţilor la întâlnire, s-a hotărât ca după şedinţa cu liderii de organizaţii de duminică să se organizeze rapid şedinţa de BPN şi să se anunţe data şi formarea comisiilor de modificare a statutului, de organizare a convenţiei. ”Ne-am dori ca în a doua parte a lunii februarie, pe finalul lunii, să poată începe alegerile organizaţii. Eu nu cred că convenţia poate să aibă loc mai devreme de sfârşitul lui mai. Dacă nu o facem cum scrie la carte, astfel încât să fie o transparenţă totală şi membrii de partid să aibă posibilitatea clară ca ei să aleagă, înseamnă că am făcut-o degeaba. şi dacă nu facem o dezbatere profundă pe oferta noastră pentru oameni”, au mai declarat sursele citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.