Neurochirurgul Leon Dănăilă, în vârstă de 83 de ani, a venit marţi pentru prima oară la Senat în calitate de parlamentar pentru formalităţile de preluare a mandatului şi s-a autodefinit ca un ”tânăr politician” cu emoţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am puţin, da, e prima dată”, a răspuns Dănăilă, întrebat dacă are emoţii.

”Eu sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr. Şi, fiind pentru prima dată, sunt intrat în politică de o lună de zile aproximativ. Eu sunt chirurg, n-am emoţii la operaţii foarte grele, dar aici am un pic de emoţie drept să vă spun”, a adăugat el.

Dănăilă s-a declarat impresionat de ”sala minunată” a Senatului, despre care a spus că este frumoasă, bine amenajată, curată şi bine întreţinută. ”Cred că e foarte greu de întreţinut o asemenea sală, necesită eforturi deosebite, dar merită”, a exclamat el.

Deoarece este decanul de vârstă al senatorilor, Leon Dănăilă va conduce prima şedinţă a Camerei superioare a Parlamentului. S-a declarat onorat de acest lucru, dar a recunoscut că nu ştie nimic despre proceduri parlamentare. ”E o mare onoare pentru mine şi o obligaţie pentr a nu dezamăgi alegătorii. O să mă instruiască, nu ştiu nimic din ce trebuie să fac, aşa că puţină răbdare să aveţi”, a mai spus el.

Neurochirurgul Leon Dănăilă, în vârstă de 83 de ani, a fost ales senator de Bucureşti pe listele PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.