Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” şi 47 de abţineri. Majoritatea deputaţilor liberali s-au abţinut la vot, iar cinci au votat ”pentru”. Deputaţii USR au votat ”împotrivă”, în timp ce din partea PMP a fost un vot ”pentru”, iar restul s-au abţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea deputaţilor PNL s-au abţinut la vot la Legea salarizării, iar 5 au votat ”pentru”. USR a votat ”împotrivă”

Majoritatea deputaţilor liberali s-au abţinut la votul final din Camera Deputaţilor la Legea salarizării, iar cinci au votat ”pentru”. Deputaţii USR au votat ”împotrivă”, în timp ce din partea PMP a fost un vot ”pentru”, iar restul s-au abţinut.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

Din cele 188 de voturi favorabile, 140 au venit de la PSD, 13 de la ALDE, 18 de la UDMR, 9 de la minorităţi, 5 de la PNL, unul de la PMP şi două de la neafiliaţi.

Roberta Anastase, George Ionescu, Dumitru Oprea, Răzvan Prişcă, Aurel Varga de la PNL şi Liviu Ioan Balint de la PMP au votat ”pentru”.

Împotriva legii s-au pronunţat doar 28 de deputaţi, respectiv toţi parlamentarii USR prezenţi, 23, şi cinci liberali.

Un număr de 47 de deputaţi s-au abţinut la vot - 32 de la PNL, 10 de la PMP şi 5 de la minorităţi. Printre liberalii care s-au abţinut la vot se numărăr Viorica Cherecheş, Victor Paul Dobre, Mara Mareş, Cezar Preda, Ovidiu Raeţchi, Ionuţ Stroe, Mihai Voicu.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, nu a fost prezentă la Parlament.

Legea salarizării a fost adoptată de către Camera Deputaţilor, forul decizional 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

Proiectul de lege va merge la preşedintele României pentru promulgare în cazul în care nu va fi atacat la Curtea Constituţională, însă USR a anunţat de marţi seara, după adoptarea raportului în Comisia de muncă a Camerei, că intenţionează să sesizeze CCR în privinţa Legii salarizării, despre care a spus că nici acum nu se cunoaşte impactul bugetar, iar membrii Guvernului ”improvizează” pentru că nu ştiu acest lucru.

”Cu siguranţă vom face lucrul acesta (strângere de semnături - n.r.). Astăzi am şi lansat către juriştii noştri în lucru să strângă toate motivele de neconstituţionalitate din această lege (...) Noi am avut o dezbatere publică cu sindicatele, chiar raportat la prima formă a legii şi deja de atunci şi noi şi sindicatele am spus această lege este neconstituţională din mai multe motive. Unul, principal este că dacă ne uităm chiar şi acum în forma legii, acolo scrie nu are impact bugetar pe anul curent iar pentru următorii patru ani la impact bugetar nu este completat nimic. Guvernul habar nu are de fapt şi improvizează raportat la impactul bugetar al acestei legi”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler la finalul dezbaterilor din Comisia de muncă pe Legea salarizării.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat, pe 29 mai, ca ”puţin deplasată” speranţa că ar putea cere modificarea Legii salarizării în sectorul public, în condiţiile în care legea este un proiect asumat de către PSD, care va răspunde ”integral şi definitiv” pentru această lege.

”Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată”, a declarat Klaus Iohannis, adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.

Iohannis a avertizat că posibilitatea de a cere reexaminarea Legii salarizării nu garantează că Parlamentul va da curs cererii sale. ”Chiar în cazul în care aş retrimite o lege în Parlament , dacă cei care ţin ca legea să rămâna aşa, aşa rămâne”, a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.