Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea prin care se înfiinţează Centrele Comunitare Româneşti în state în care există comunităţi cu cel puţin 5.000 de români, care vor organiza activităţi culturale, educative şi artistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea prevede obligativitatea ca statul român să ia măsuri menite să asigure promovarea culturii, valorilor şi limbii române în străinătate şi de a asigura coeziunea în cadrul comunităţilor de români din afara graniţelor ţării. Se vor deschide astfel, cu sprijinul MAE, Centre Comunitare Româneşti în state în care există comunităţi de români cu cel puţin 5.000 de membri, potrivit evidenţelor misiunilor diplomatice.

Centrul Comunitar Românesc are drept scop organizarea de acţiuni comunitare, desfăşurarea de proiecte şi programe cu caracter cultural, educativ, artistic în scopul promovării realităţilor istorice, a tradiţiilor, obiceiurilor, valorilor naţionale şi a identităţii lingvistice, precum şi pentru păstrarea coeziunii grupurilor româneşti din Diaspora, potrivit textului legii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aceste centre vor primi bani de la bugetul de stat pentru spaţiu şi desfăşurarea activităţilor, precum şi pentru plata personalului necesar, sumele fiind aprobate la începutul fiecărui an.

Legea a fost iniţiată de 9 parlamentari PSD, PNL, PDL, PC-PLR şi neafiliaţi în noiembrie 2014 şi a trecut de Camera Deputaţilor în 16 aprilie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.