Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2019 privind modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2012. Proiectul transpune prevederile Directivei (UE) 2019/782 a Comisiei din 15 mai 2019 de modificare a Directivei 2009/128/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte stabilirea indicatorilor de risc armonizaţi.

Pe 9 octombrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 17 martie 2021 a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor.

Şeful statului a mai semnat un decret privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Aurel Mihai Ciorobea, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, având grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Motivul a fost pensionare, la data de 10 aprilie 2021.

Preşedintele Iohannis a mai semnat decretele următoare:

„- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice

- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 56/2019 pentru completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri

- Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019

- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2018 privind modificarea anexei la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2011 pentru aprobarea organizării unor acţiuni de informare şi promovare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, în plan intern şi internaţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.