Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.19/2020.

Potrivit expunerii de motive, legea vizează completarea componenţei Consiliului de comunicare şi transparenţă pentru runda 2021 a recensământului cu un reprezentant al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, eliminarea numirii în componenţa acestui consiliu a preşedintelui Academiei Române prin decizie a prim-ministrului, simplificarea procedurii de numire a celorlalţi membri ai acestui consiliu, menţionarea explicită a sferei persoanelor care pot face parte din personalul de recensământ din teritoriu, precum şi modificarea anexei nr. 3 la actul de bază, ca urmare a recomandărilor formulate de diverse instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.