Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi actul normativ pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 4/2020 privind aprobarea cotizaţiei anuale a României la bugetul Centrului European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride de la Helsinki - European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats - Hybrid CoE, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a mai semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Olt a doamnei Marinela Georgescu – pensionare, la data de 18 martie 2021.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în valoare de 60.000 euro pentru anul 2019, precum şi plata cotizaţiei anuale pentru anii următori, pe întreaga durată a participării României la activitatea Centrului European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride de la Helsinky European Center of Excellence for Countering Hybrid Threads – Hybrid CoE.

Echivalentul în lei al sumelor necesare plăţii cotizaţiei anuale se asigură de la bugetul de stat prin bugetul anual al Ministerului Afacerilor Externe şi se va calcula pe baza cursului de schimb leu/euro în vigoare la data efectuării plăţii.

Camera Deputaţilor a adoptat decizional propunerea legislativă pe 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.