Primarul oraşului Câmpulung, Elena Lasconi, reclamă că apartenenţa sa la USR i-a adus „blocaje” din partea instituţiilor statului, ea dând exemplul reabilitării celui mai important bulevard din oraş şi pe cel al realizării al unui bloc de locuinţe sociale, proiecte despre care afirmă că au fost blocate în urma demersurilor unor instituţii ale statului. În acest context, Lasconi aduce critici dure liderilor PNL din Argeş, spunând despre prefectul judeţului, Radu Perianu, că dacă l-ar compara cu o insectă ar jigni insecta, iar liderului PNL Argel, Alina Gorghiu, i-a transmis că „în afară de vorbe nu a livrat nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mi se pare foarte uşor să ajungi primar, este greu să livrezi. Acum, privind în urmă, mi se pare că a fost foarte uşor să câştig primăria, dar cel mai greu lucru este să livrezi, şi dacă eşti şi în USR, de exemplu, nu eşti cu cei care sunt în vechea clasă politică, instituţiile statului funcţionează, de foarte multe ori, ca să te blocheze”, a afirmat Elena Lasconi sâmbătă, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic. 
Lasconi  a dat exemplu principalei artere rutiere a municipiului, bulevardul Pardon, pe care l-a denumit „emblema oraşului” şi care de-a lungul timpului, a reprezentat motiv de dispută între ea şi prefectul de Argeş, Radu Perianu, care a făcut demersuri pentru blocarea proiectului de reabilitare a tronsonului. 
„E aproape gata şi s-au mai anunţat încă două controale de la ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii – n.r.). este absolut incredibil!”, a afirmat edilul. 
În acest context şi întrebată fiind dacă a încercat să discute cu prefectul de Argeş despre subiectul privind bulevardul, edilul l-a criticat în termeni duri pe prefectul de Argeş: „ce să discut, că nu mai am nimic de discutat cu el”. 
„Este atât de nesemnificativ şi atât de mic încât nu pot să-l compar nici măcar cu o insectă, pentru că aş jigni insecta. Atunci când faci rău unei comunităţi, nu eşti demn de a te numi om, în primul rând şi au făcut foarte mult rău comunităţii din Câmpulung blocând aproape un an bulevardul Pardon, am câştigat în instanţă, până la urmă, a blocat şi un alt proiect, blocul de locuinţe sociale, avem peste 400 de dosare, cu familii cu foarte mari probleme, copii bolnavi de cancer, cu dizabilităţi şi sunt blocate şu lucrările acolo”, a afirmat Elena Lasconi.
Primăriţa a răspuns şi cpreşedintei filialei Argeş a PNL, Alina Gorghiu, care a avut ieşiri publice critice la adresa sa: „Să ne lase pe noi doamna Gorghiu în pace, pentru că doamna Gorghiu în afară de vorbe nu a livrat absolut nimic şi dacă bine îmi aduc aminte cel mai rău i-a mers PNL-ului atunci când a fost condus de doamna Gorghiu”.
„Eu mă ocup de administraţie, ar trebui să se ocupe şi dânsa de ce treabă are acolo, la minister”, a mai spus Lasconi, referindu-se la ministrul Justiţiei Alina Gorghiu.
Lasconi este de părere că „dacă avem primari buni, putem să avem o ţară bună”.
În luna mai a anului trecut, prefectul de Argeş, Radu Perianu, a anunţat că a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor de reparaţii la bulevardul central din municipiul Câmpulung. Demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în eliberarea documentaţiei legale, care a avut loc în mandatul fostului primar. 
Printre altele, conform datelor furnizare de prefectul judeţului, certificatul de urbanism conţine date eronate şi incomplete, nu au fost solicitate avize/acorduri ”necesare şi obligatorii pentru acest tip de lucrări” din partea Ministerului Culturii prin Direcţiile Judeţene de Cultură, fiind zonă protejată, sau a Poliţiei - Biroul rutier, sau acestea au fost obţinute ulterior emiterii autorizaţiei.  
În aprilie 2023, Tribunalul Argeş a decis să menţină autorizaţia de construire aferentă reabilitării bulevardului, iar subprefectul judeţului, Bogdan Minciunescu, a anunţat, în ultima zi în care putea fi formulat recurs, că nu va face acest demers în numele Instituţiei Prefectului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.