Elena Lasconi a explicat, sâmbătă, la Prima TV, decizia de a candida pe lista pentru alegerile europarlamentare din partea USR, listă pe care o deschide. Ea a evitat să spună dacă renunţă la funcţia de primar pentru a prelua un mandat de eurodeputat şi consideră că un scor de 10% obţinut de USR la această rundă de alegeri nu ar fi un eşec şi nu ar face-o să de „dea cu capul de pereţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„ (Candidez – n.r.) pentru că eu sunt un om politic în primul rând, sunt cele mai importante alegeri, eu iau foarte în serios alegerile europarlamentare, sunt importante şi pentru că sunt primele, dar până atunci eu am de făcut treabă la Câmpulung, am multă treabă, am proiecte”, spune Elena Lasconi.
Edilul adaugă că poate lupta pentru oraş şi din Legislativul Uniunii Europene. 
Ea a fost întrebată şi ce ar spune unui locuitor al oraşului pe care îl administrează, dacă ar fi întrebată de ce pleacă din funcţia de primar.
„Aş răspunde că este un pas foarte important pentru Câmpulung şi ar trebui să fie mândri de asta. Dar încă nu am luat o decizie în acest sens. Ştiu, am un feeling, dar decizia mea va fi luată după ce o să văd suportul oamenilor. Depinde doar de câmpulungeni, dar nu o s spun mai mult de atât. O să vedeţi. O să anunţ. Aşteptaţi să vedeţi!”, a mai afirmat Elena Lasconi, la emisiunea Insider PŞolitic de la Prima TV.
Aceasta a precizat că i-ar plăcea să fie comisar european.
„Dumneavoastră vedeţi cât de mulţi şi-ar da un rinichi ca să fie pe o listă? Gândiţi-vă că eu pur şi simplu mi-am făcut treaba. Aşa trebuie să funcţioneze România, să-ţi faci treaba bine acolo unde eşti. Nu contează unde eşti. Oriunde ai fi, trebuie să-ţi faci treaba bine, dacă-ţi faci treaba bine nu se poate ca ţara asta să nu înflorească”, mai spune fosta jurnalistă.
În ceea ce priveşte scorul electoral pentru partidul din care face parte, Lasconi spune doar că şi-a propus să obţină „un scor foarte bun”. 
„Eu o să fac tot ce este omeneşte posibil să avem un scor foarte bun. Nu ştiu care va fi ăla, nu mi l-am propus, nu văd o cifră. Mie nu mi se pare un eşec nici dacă ar fi 10% de exemplu, pentru că atâta timp cât tu dai tot cei mai bun din tine şi rezultatul este ăla, aşa o să fie. Eu o să dau tot ce o să fie mai bun din mine. Este o înfrângere (un scor de doar 10% - n.r.) dar o să o îmbrăţişez, poate o să am ceva de învăţat din treaba asta. Mă apuc acuma să mă dau cu capul de pereţi că nu am făcut 20, sau nu ştiu cât? Bineînţeles că mi-aş dori să avem 20, dar dacă nu se întâmplă, asta e!”, mai spune Lasconi.
Elena Lasconi a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale, spunând că nu a luat în calcul o candidatură.
„Asta cu prezidenţialele... vă zic sincer că eu nu m-am gândit să fiu nici preşedinte de bloc, de asociaţie. Eu m-am dorit foarte mult să ajung primar şi-mi şi place foarte tare şi chiar fac treabă bună”, a declarat Elena Lasconi .
Edilul admite că au venit la ea alegători care i-au spus că o votează la alegerile prezidenţiale, dar spune: „Dar nici nu am candidat, nici măcar nu mi-am propus, nici măcar nu am visat”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.