Aproximativ cinci sute de persoane protestează, duminică seară, la Sibiu, cerând demisia Guvernului, dar şi oprirea defrisărilor. Pentru prima dată de la debutul manifestărilor de stradă, protestul sibienilor are şi o nouă miză, iar pe un banner uriaş scrie: ”După Brexit, Pădurexit! Comunitatea Pădurii cere oprirea defrişărilor pentru următorii 100 de ani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din oraş, de unde au plecat în marş pe unul dintre bulevardele centrale ale municipiului.

Pentru ca protestatarii să nu se intersecteze cu vânzătorii de mărţişoare care au invadat Pietonala Nicolae Bălcescu, Primăria Sibiu a avizat marşul de dumică seara pe un traseu nou, faţă de cele urmate până în prezent.

"Autorizaţia ne expiră astăzi (duminică – n.r), dar, dacă vor fi cereri de continuare a protestului, voi cere autorizaţie şi pentru luna următoare. Scopul ieşirilor în stradă s-a atins parţial, deoarece am obţinut doar abrogarea unei ordonanţe, însă nu şi demisia lui Grindeanu. Am avut o remaniere de faţadă”, a declarat Doru Apostol, cel care a cerut autorizaţie pentru protestele din ultima perioadă.

Întrucât numărul protestatarilor nu este foarte mare, organizatorii au decis ca marşul să urmeze doar o parte a traseului pentru care s-a cerut autorizaţia, urmând ca aceştia să să revină în Piaţa Mare.

Sibienii scandează ”AţI votat lichele, staţi după perdele”, ”PSD, ciuma roşie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.