Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila (UDMR), consideră că fondurile europene constituie ”coloana vertebrală” a investiţiilor publice din municipiu, valoarea proiectelor finanţate depăşind 100 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Korodi Attila a declarat, marţi, la emisiunea România Politică de la Prima News, că a reuşit, de când este primar, împreună cu echipa sa, să mişte oraşul şi comunitatea, având un program pe 10 ani. 
 
”Miercurea Ciuc se schimbă, am venit cu un program stufos. Ne-am întors mai mulţi acasă pentru că am simţit că, dacă nu resetăm oraşul şi nu facem dezvoltarea pe mai multe domenii, vom pierde. Cred că am reuşit să mişcăm oraşul, comunitatea, este provocator, ştim ce se va întâmpla în următorii 8-9 ani pentru că am pus la punct un program de 10 ani şi apoi îl vom da noii generaţii care va veni după noi. Important este că ştim ce trebuie să facem. Am setat programul nostru pe 10 ani şi am reuşit, pe dezvoltarea economică şi a comunităţii, culturală şi educaţională, să aducem noi persepective şi acest lucru ne duce înainte”, a explicat Korodi.
 
Potrivit acestuia, Primăria Miercurea Ciuc a atras peste 100 de milioane de euro, bani din PNNR şi POR, aceste fonduri europene constituind ”coloana vertebrală a investiţiilor din zona publică”.
 
”Miercuri semnez cu ministrul Educaţiei un contract de finanţare prin PNRR de 21 milioane de euro, pentru dezvoltarea unui campus şcolar profesional. Avem un consorţiu cu companii regionale, asociaţii ale întreprinzătorilor şi autorităţi locale prin care 1.700 de elevi de la şcolile profesionale să aibă o resetare adevărată, să susţină economia locală şi regională. Şcoala profesională, liceul profesional au atracţie pentru copiii care nu merg la liceele teoretice, dar trebuie să legăm curricula şcolară de companiile care activează în zonă. Niciodată în Miercurea Ciuc nu au fost investite 2 milioane de euro în echipamente, în ateliere şcolare, iar copiii care vor învăţa să lucreze pe maşini automatizate, când vor intra într-o fabrică, vor şti să folosească utilajele. Îi pregătim pentru piaţa muncii din zona Harghita, Mureş, Covasna”, a arătat primarul din Miercurea Ciuc.
 
În ceea ce priveşte alte investiţii în educaţie, Korodi Attila a precizat că în municipiu toate cele 486 de săli de clasă şi laboratoare vor primi mobilier nou, echipamente pentru digitalizare, din fonduri europene atrase prin PNRR.
 
”Vor fi şocuri în sensul bun al cuvântului. Am creat o echipă separată care se ocupă de această zonă, ca să nu lăsăm nimic să nu se cheltuie din fonduri europene”, a menţionat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.