Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, un mesaj cu prilejul Zilei Minorităţilor Naţionale. Mesajul a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, îb care arată că ţara noastră poate fi considerată, pe bună dreptate, un exemplu în ceea ce priveşte respectul pentru diversitatea etnică, culturală şi confesională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De Ziua Minorităţilor Naţionale din România, le transmit cele mai bune gânduri tuturor cetăţenilor români care aparţin minorităţilor naţionale şi care, prin identitatea lor, îmbogăţesc şi consolidează convieţuirea noastră armonioasă. Reafirm cu acest prilej adeziunea noastră la Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice şi reamintesc preocuparea României de a adapta cadrul legislativ şi instituţional naţional în spiritul acestor valori fundamentale pe care ni le-am asumat, astfel încât să fructificăm oportunităţile oferite de diversitatea etnică şi culturală”, spune preşedintele în mesaj.

Şeful statului arată că cei 30 de ani trecuţi de la adoptarea Rezoluţiei Adunării Generale a ONU din 1992 au arătat cât de importantă este pentru pacea mondială şi armonia socială a fiecărei ţări respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice.

”În această perioadă, România a făcut paşi decisivi pentru protejarea şi promovarea drepturilor fundamentale ale omului şi a identităţilor culturale. În acest proces, aderarea la Uniunea Europeană a constituit un reper important, un moment care a fost posibil inclusiv datorită coeziunii manifestate de toate minorităţile naţionale din ţara noastră. În aceste vremuri complicate, marcate de gravele crize pe care le traversează omenirea, România se bucură de avantajul unor relaţii interetnice şi interconfesionale armonioase, cât şi de atuul dialogului constant şi constructiv dintre reprezentanţii minorităţilor naţionale şi autorităţile publice”, spune preşedintele.

Klaus Iohannis mai arată că ”ţara noastră poate fi considerată, pe bună dreptate, un exemplu în ceea ce priveşte respectul pentru diversitatea etnică, culturală şi confesională”.

”Acest lucru vi se datorează şi dumneavoastră, cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, şi contribuţiei indiscutabile pe care o aveţi la dezvoltarea societăţii în ansamblul său. În această zi aniversară, vă invit să participaţi, aşa cum au făcut-o multe generaţii înaintea noastră, la creionarea destinului României şi la integrarea deplină a ţării noastre în spaţiul de valori euroatlantic. La mulţi ani tuturor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România!”, spune preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.