Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că vor continua discuţiile politice pe toate palierele şi este optimist că vor găsi soluţii pentru această problemă a aderării la spaţiul Schengen, el anunţând că va merge în Bulgaria în următoarele săptămâni, pentru a da un semnal că ambele state sunt pregătite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi vom continua discuţiile politice pe toate palierele, pe absolut toate palierele, şi sunt optimist că vom găsi soluţii pentru această problemă Schengen, dar n-aş vrea să ne legăm de o anumită dată. Repet, pentru mine, pentru România şi pentru români, este important să intrăm în spaţiul Schengen. Nu vreau să legăm discuţia de o anumită dată, fiindcă, am văzut şi în decembrie, aceste lucruri nu pot fi legate de o anumită dată, ele ţin de foarte multe considerente, europene ar trebui. Din păcate însă ţin şi de chestiuni de politică internă în unele state membre. Asta este un lucru pe care nu-l consider bun, dar nu poate fi ignorat. Deci continuăm discuţiile şi sunt optimist”, a spus preşedintele, întrebat dacă s-a gândit la un tandem diplomatic la nivel de Preşedinte România-Bulgaria pentru a impulsiona acest subiect. ”Am discutat această chestiune cu Preşedintele Rumen Radev şi da, vom face şi acţiuni comune. Şi eu voi merge în Bulgaria în următoarele săptămâni pentru discuţii, dar şi pentru a da un semnal că noi suntem pregătiţi”, a mai spus şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.