Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi şi vineri la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform agendei şefului statului, joi, de la ora 13.00, Klaus Iohannis va participa, prin sistem de videoconferinţă la  Summitul Partidului Popular European (PPE), iar de la ora 16.00 la reuniunea extraordinară a Consiliului European, tot în format de videoconferinţă.

Vineri, de la ora 10.00, preşedintele Iohannis va lua parte la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format videoconferinţă.

„Agenda discuţiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 şi acţiunea în domeniul sănătăţii, cu accent pe lecţiile învăţate din criza curentă, consolidarea rezilienţei UE în domeniul sănătăţii şi al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătăţii, precum şi aspecte privind cooperarea internaţională în domeniu”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la discuţii vor fi abordate securitatea şi apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE şi complementaritatea UE-NATO, şi aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene - o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.