Preşedintele Klaus Iohannis va face, în perioada 21 – 23 ianuarie, o vizită în Israel, unde va participa la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis va face, în perioada 21–23 ianuarie, o vizită în Statul Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – ”Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism” (Ierusalim, 23 ianuarie 2020).

Evenimentul, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare.  cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem, se desfăşoară sub auspiciile Preşedintelui Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

”Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la acest forum internaţional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranţei, a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

În marja participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului Internaţional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.