Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, după ce a vizitat Şcoala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău, că tânăra generaţie îşi doreşte o mai mare implicare în ce priveşte protejarea mediului înconjurător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Bună ziua! Astăzi am vizitat o şcoală din Buzău, o şcoală foarte bine pusă la punct, într-un municipiu în plină dezvoltare. Întâmplarea face ca pe 5 iunie să sărbătorim două zile importante: Ziua Învăţătorului - şi vreau să felicit astăzi şi acum, cu această ocazie, pe toţi cei care se consideră învăţător, învăţătoare, dascăl, profesor.  În aceeaşi zi sărbătorim Ziua Mediului - şi aici cred că merită felicitări şi încurajări toţi cei care se implică pentru a proteja mediul înconjurător şi care se implică pentru proiecte mici şi mari, care sunt gândite să prevină schimbări catastrofale ale climei noastre. Această şcoală, Şcoala 11 din Buzău, pune un accent deosebit pe educaţie pentru mediu, pe economie circulară, adică se refolosesc materialele care altfel se aruncă, se colectează şi se foloseşte apa pluvială, există o seră didactică şi multe alte proiecte. Felicitări doamnei director, conducerii şcolii, întregului corp didactic şi o apreciere specială pentru elevii care participă la toate aceste proiecte”, a afirmat marţi Klaus Iohannis.
 
El a vorbit despre importanţa educaţiei pentru mediu în şcoli.
 
„Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătăţim întregul cadru pentru şcoli, în care încercăm să venim cu abordări mai moderne, mai actuale şi o parte semnificativă din acest mare întreg pe care l-am numit „România educată” este educaţia pentru mediu. Am elaborat un material care pune accent special pe educaţia pentru mediu în şcolile din România, dar astăzi am văzut că avem, aici, o şcoală care deja aplică foarte mult din ceea ce credem că trebuie să se regăsească în şcoli. O notă specială, dacă suntem în această etapă, aş face o remarcă legată de administraţia locală de aici, din Buzău. Am discutat cu domnul primar multe din aceste chestiuni şi am găsit o administraţie care este foarte aproape de aceste teme şi se implică pentru a avea proiecte în şcoli, ceea ce, în acest context, ne interesează în mod deosebit. Dar întreaga administraţie este preocupată de mediu, şi mi se pare un lucru foarte bun, pe care ţin să îl subliniez”, a completat şeful statului. 
 
Preşedintele României a mai spus că „este un lucru extrem de important, că tânăra generaţie îşi doreşte această abordare pentru mediu, pentru a preveni schimbarea climei”.
 
„Există o serie de sondaje care ne arată că aproape toţi copiii sunt foarte interesaţi de aceste teme. Aproape toţi copiii şi tinerii doresc să fie implicaţi în aceste teme şi astfel avem motive de optimism. Tânăra generaţie doreşte să fie mai responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de planeta noastră, dar noi, politicienii, dascălii, trebuie să venim cu un cadru propice pentru a da tinerilor posibilitatea să acţioneze în acest sens. Pentru a sublinia toate aceste lucruri, am venit, astăzi, aici, la Şcoala 11 din Buzău şi îmi pare bine”, a conchis preşedintele Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.