Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iulie 2022, o scrisoare Preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, prilej cu care a adresat felicitări şi urări de prosperitate poporului francez, transmite Administraţia Prezidenţială. În mesajul transmis, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat „soliditatea şi consistenţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, clădit pe valori comune şi pe cooperarea excelentă, atât pe plan bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene şi în forurile internaţionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste relaţii privilegiate, a menţionat Preşedintele României, sunt reconfirmate de vizita recentă în ţara noastră a Preşedintelui Republicii Franceze şi discuţiile dense şi deosebit de constructive avute cu această ocazie. În context, Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a acţiona pentru aprofundarea în continuare a relaţiilor dintre România şi Franţa, precum şi în direcţia promovării unui proiect european puternic, bazat pe unitate şi solidaritate”, se arată în comunicat.

Preşedintele României a evocat, de asemenea, „intensificarea notabilă a cooperării româno-franceze pe linie de securitate, pe fondul crizei generate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”.

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis mulţumiri pentru sprijinul semnificativ al Franţei în contextul măsurilor NATO de consolidare a securităţii pe Flancul Estic, şi în special în România, inclusiv din perspectiva deciziilor istorice adoptate la Summitul de la Madrid şi a anunţului privind creşterea prezenţei militare franceze în România.

De asemenea, Preşedintele României a adresat felicitări Preşedintelui Emmanuel Macron pentru eforturile deosebit de intense întreprinse de Franţa în acest an, în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, în scopul avansării agendei europene, într-o perioadă extrem de complexă pentru Uniune.

„Demersurile active ale Preşedinţiei franceze a Consiliului UE în direcţia facilitării unui răspuns coerent şi unitar al Uniunii la provocările curente, precum şi de avansare în paralel a obiectivelor strategice asumate anterior necesită toată aprecierea şi recunoaşterea”, a subliniat Preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.