Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind plata unei contribuţii financiare voluntare a României pentru susţinerea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington DC, reprezentând echivalentul în lei a 3.000.000 USD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit legii, ”prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, se aprobă plata contribuţiei financiare voluntare a României pentru susţinerea construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington D.C., reprezentând echivalentul în lei a 3.000.000 USD.

Contribuţia financiară se acordă într-o tranşă unică şi se va calcula pe baza cursului de schimb leu/dolar american, la data efectuării plăţii. Contribuţia este destinată construirii Muzeului Victimelor Comunismului din Washington D.C., precum şi dotării secţiei care reprezintă victimele regimului comunist din România. La solicitarea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington D.C.

Ministerul Afacerilor Externe, Academia Română, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi alte instituţii ale statului român pot pune la dispoziţie informaţii, în scopul unei bune reprezentări a victimelor comunismului din România, mai prevede legea promulgată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.