Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, sâmbătă, de preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi. ”Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială a publicat, sâmbătă, pe site-ul instituţiei, fotografii de la primirea preşedintelui Klaus Iohannis de către preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, la State House.

FOTO: Administraţia Prezidenţială
FOTO: Administraţia Prezidenţială

”Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale. Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a afirmat Klaus Iohannis, conform unei postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

De altfel, şi consultantul în turism Răzvan Pascu a publicat, pe Facebook, mai multe fotografii cu şeful statului şi soţia sa, Carmen, aflaţi în Zanzibar.

Într-una dintre fotografii, soţii Iohannis primesc câte un buchet de flori de la doi copii, îmbrăcaţi tradiţional. 

FOTO: Facebook Răzvan Pascu
FOTO: Facebook Răzvan Pascu

De altfel, în altă imagine, Carmen Iohannis îi ţine de mână pe cei doi copii.

FOTO: Facebook Răzvan Pascu
FOTO: Facebook Răzvan Pascu

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, marţi, vizita în mai multe state din Africa, prima etapă fiind Kenya.

Potrivit Ministerul de Externe din Tanzania, înainte de a părăsi ţara, în 19 noiembrie, preşedintele României va avea ocazia să meargă în Zanzibar, unde va discuta cu preşedintele Dr. Hussein Ali Mwinyi şi va vizita oraşul vechi - Stone Town - care este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume.

Următoarele etape ale turneului african al lui Iohannis includ vizita de stat în Republica Cabo Verde şi vizita oficială în Senegal.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.